Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2015DeclaraţiiDorin Chirtoacă

Dorin Chirtoacă a făcut bilanţul campaniei pentru alegeri locale generale 2015

|versiune pentru tipar| Dorin Chirtoacă, 12 iunie 2015 | 

“Campania a fost una murdară, cinică, în care s-au ajuns la lucruri murdare! Toţi îi atacă pe toţi, toţi atacă Partidul Liberal şi ţinta lor este păstrarea influenţei pentru a putea fura în linişte, nu dreptatea şi bunăstarea pentru omul de rând”, aceasta a fost concluzia lui Dorin Chirtoacă, candidatul Partidului Liberal l acel de al treilea mandat la funcţia de Primar General al municipiului Chişinău, cu privire la campania electorală pentru alegerile generale locale din 14 iunie 2015.

Dânsul a susţinut astăzi, 12 iunie 2015, alături de Mihai Ghimpu, Preşedintele Partidului Liberal, o conferinţă de presă privind bilanţul campaniei electorale pentru alegerile locale.

În context, Dorin Chirtoacă a ţinut să menţioneze următoarele:

Noi vrem ca cetăţenii să aleagă duminică în mod conştient! Au toate informaţiile la mână, unele veridice, altele speculante. Un lucru este cert: nici actuala guvernare şi nici aşa numita opoziţie de stânga nu au ce oferi cetăţenilor, ei toţi sunt legaţi de Banca de Economii, de cârdăşia hoţiilor, noi, însă, am rezistat şi vom rezista. Acum se pune problema: Începem să construim oraşul şi republica de pe 14 iunie sau mai pierdem 20 de ani?

Când am venit în 2007, am venit în faţa cetăţenilor cu proiecte şi am obţinut încrederea lor. După 8 ani am rămas acelaşi, pe lângă aceasta vin şi cu fapte concrete făcute pentru omul de rând: staţia de epurare, troleibuze, iluminatul de la aeroport, monumentul de la gară, terenuri de joacă pentru copii, parcuri, străzi şi multe alte proiecte pe care nu le-a făcut nimeni în Chişinău, şi nici în republică. Pe baza acestor fapte solicităm încrederea pentru următorii 4 ani la Chişinău, dar şi pentru întreaga republică, când va fi momentul potrivit, doar aşa vom putea scăpa de tot ce s-a abătut asupra republicii: corupţie, hoţie şi altele.

Proiectele noastre sunt concrete şi le cunoaşteţi, ele au deja finanţare, sunt în derulare şi oricine va fi primar va trebui să le îndeplinească. “

Dorin Chirtoacă a venit cu îndemn către toţi locuitorii municipiului şi a întregii republici:

”Chem toţi cetăţenii din Chişinău şi din Republica Moldova să iasă la vot, să ne hotărâm noi soarta, nu alţii care n-au nici în clin nici în mânecă cu pământul nostru, istoria noastră şi soarta noastră.

Ridicaţi-vă, oameni buni, la vot! Luaţi-vă soarta în mâini! Nu acceptaţi să fiţi furaţi sau puşi în palma lui Putin! Noi putem avea un viitor mai bun! De noi depinde!“

Prezent la conferinţă, Preşedintele PL a făcut câteva precizări la cele spuse de Dorin Chirtoacă:

”Credeam că în 2009 s-a tras linia dintr-o guvernare hoţească şi una pentru oameni, dar iată că nu a fost aşa, mai mult ca atât, a fost furat un miliard. Şi iarăşi, după cum a spus şi Dorin Chirtoacă, trebuie s-o luăm de la zero.

Alegerile locale ne dau aceasta şansă, dacă vrem cu adevărat dreptate, trebuie să alegem Partidul Liberal! Noi sperăm că cetăţenii vor începe să dea votul pentru Dreptatea, Libertatea şi Bunăstarea lor, astfel încât în consiliile locale şi raionale să punem punct chinului, umilinţei, sărăciei şi corupţiei. Noi avem nevoie de o guvernare pentru oameni, de un primar pentru oameni, consiliu pentru oameni, noi nu avem nevoie de guvern, primari, consilieri care se îmbogăţesc din munca cinstită a oamenilor simpli!

pl.md