Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2015DeclaraţiiDorin Chirtoacă

Dorin Chirtoacă a renunţat la panouri publicitare pentru turul doi şi va dona banii absolvenţilor orfelinatului din Străşeni

|versiune pentru tipar| Dorin Chirtoacă, 19 iunie 2015

Dorin Chirtoacă, candidatul Partidului Liberal la funcţia de primar general al municipiului Chişinău, a luat o decizie onorabilă. Dorin Chirtoacă a decis că în turul doi al campaniei electotrale a alegerilor locale generale să renunţe la panourile publicitare de promovare, iar banii economisiţi din campania electorală să fie donaţi copiilor de la orfelinatul din Străşeni, care după balul de absolvire ajung pe drumuri.

Anunţul a fost făcut public de către Dorin Chirtoacă:

“Copii, să ştiţi că nu sunteţi singuri!

Am fost la Străşeni, este chiar internatul unde am dus bradul în 2008 şi unde am mai dus cadouri de Crăciun câţiva ani la rând.

Am vorbit cu directorul adjunct al instituţiei. Este vorba despre 29 de copii care au absolvit clasa a IX-a. Câţiva dintre ei sunt complet orfani.

Am rugat să vadă cât pot fi adunaţi toţi. Am propus perioada 29, 30 iunie sau 1 iulie.

Având în vedere că sunt 29 de absolvenţi, ne-am gâdit că ar fi bine să fie câte 10 000 lei de fiecare. De aceea o să încercăm să mai facem economii şi să facem rost de încă 90 000 lei, ca să fie în total 290 000 lei.”

Dorin Chirtoacă a mai subliniat:

“Am decis ca pentru turul doi să nu punem panouri publicitare noi. Le vom păstra pe cele care le-am avut pentru primul tur de scrutin.

În schimb, din economia făcută, vom face o donaţie copiilor de la orfelinatul din Străşeni care după balul de absolvire ajung pe drumuri.

Pentru a nu fi acuzaţi că facem populism şi pomeni electorale, anunţăm că donaţia va fi făcută după alegeri, indiferent de rezultatul alegerilor.

De asemenea, orfelinatul se găseşte în Străşeni şi nimeni nu va putea vota la Chişinău, plus că ei nici vârsta de 18 ani nu o au.

Suma va fi compusă din economiile formate pentru 70 de panouri, în felul următor: 80000 lei din imprimarea banerelor, 35 000 lei din amplasatea lor şi 85 000 lei din chiria pentru 10 zile. În total 200 000 lei.

Chiria pentru cele actuale o să o plătim în continuare, dar am introdus-o în cele 200.000 oricum.

Banii vor fi repartizaţi în mod egal pentru fiecare absolvent.

Întâmplător sau nu, este vorba de acelaşi orfelinat unde în 2008 am dus bradul arestat de Zina Grecianîi, atunci când era prim-ministru.

Viaţa bate filmul!”

Subliniem, nici un candidat de până acum la funcţia de Primar nu a făcut un astfel de gest.

pl.md