Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2015DeclaraţiiDorin Chirtoacă

169 ani de la naşterea lui Carol Schmidt. Dorin Chirtoacă a adus un omagiu “celui mai bun primar al Chişinăului”

|versiune pentru tipar| Dorin Chirtoacă, 25 iunie 2015 | 

Astăzi se împlinesc 169 ani de la naşterea celui mai bun primar al Chişinăului, Carol Schmidt. Cu acest prilej, Dorin Chirtoacă a adus un omagiu “celui mai bun primar al Chişinăului” — dânsul a depus flori la bustul lui Carol Schmidt şi a onorat imnul Chişinăului în faţa bustului.

“Astăzi este ziua de naştere a celui care a construit inclusiv clădirea Primăriei mun. Chişinău. De aceea, vă invit să mergem sa depunem acest buchet de flori la bustul lui Carol Schmidt, de ziua sa de naştere, la 169 de ani de când s-a născut. Acest lucru, din păcate, se întâmplă pentru prima dată în Chişinău. În primul rând, pentru că nu a existat un bust al lui C. Schmidt şi nici un alt loc de omagiu, apoi, pentru că de când am inaugurat acest bust, NIMENI, cu excepţia noastră, nu a venit să depună un buchet de flori.” — a subliniat Dorin Chitoacă.

După eveniment, Candidatul PL la funcţia de primar general al mun. Chişinău, Dorin Chirtoacă, a menţionat: “Este o acţiune fără cuvinte, o acţiune a liniştii, a tăcerii, în semn de omagiu lui Carol Schmidt, bustul căruia a fost ridicat de Primăria Chişinău anul trecut, bustul la care nu s-a obosit nimeni să vină să depună măcar o floare. Dacă pentru societate sâmbătă este ziua liniştii, pentru mine astăzi este ziua liniştii.”

pl.md