Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2015DeclaraţiiDorin Chirtoacă

Dorin Chirtoacă va acţiona socialiştii Z. Greceanîi şi Ion Ceban în judecată pentru declaraţii false

|versiune pentru tipar| Dorin Chirtoacă, 26 iunie 2015 | 

Candidatul PL la funcţia de Primar General al mun. Chişinău, Dorin Chirtoacă, a susţinut astăzi un briefing de presă în care şi-a anunţat intenţia de a acţiona în judecată socialiştii Zinaida Greceanîi şi Ion Ceban, reprezentatul acesteia la dezbateri, pentru declaraţii false şi acuzaţii aduse privind costul unui troleibuz.

“Evident că toate declaraţiile mincinoase din această campanie electorală ne-au dezgustat pe toţi. Dacă, iniţial, am decis să nu le dau importanţă şi să le ignor, ulterior, am văzut că au întrecut orice limită, inclusiv cea a ignoranţei.

La minciunile lansate de ei precum că noi am fi cumpărat, intenţionat, troleibuze la preţuri mult mai mari, am primit un răspuns oficial de la compania Skoda, conform căruia un troleibuz costă între 420000 euro şi 560000 euro.

Mai mult ca atât, vă pot prezenta şi un răspuns de la compania Skoda de acum 3 ani, în care este indicat că preţul unui troleibuz este de cca 400000 euro.” — a subliniat Dorin Chirtoacă.

Dânsul a menţionat că declaraţiile mincinoase au fost făcute de socialistul Ion Ceban, reprezentantul Zinaidei Greceanîi, la o dezbatere televizată, unde dânsul ar fi prezentat un răspuns de la compania Skoda conform căruia un troleibuz ar costa 90000 euro.

“Îi acţionăm în judecată pe socialiştii Zinaida Greceanîi şi Ion Ceban şi cerem despăgubire fix 100 troleibuze noi ca să le treacă pofta să mai umble cu minciuni. Iar noi, respectiv, vom continua să asamblăm troleibuze cu 150 mii euro, cel mai mic preţ posibil.” — a mai spus Dorin Chirtoacă.

pl.md