Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2015DeclaraţiiIlian Caşu

Ilian Caşu s-a înregistrat în calitate de candidat al Partidului Nostru la funcţia de primar general al municipiului Chişinău!

|versiune pentru tipar| Ilian Caşu, 29 aprilie 2015 | 

“Voi decideţi, noi facem!” — este sloganul cu care s-a lansat în campania electorală candidatul lui Renato Usatîi

Candidatul Partidului Nostru la funcţia de primar al municipiului Chişinău a depus astăzi actele pentru înregistrare la Consiliul Electoral al Circumscripţiei Electorale Municipale Chişinău pentru alegerile locale din 14 iunie. Ilian Caşu a declarat că printre priorităţile sale sunt eradicarea corupţiei şi eficientizarea activităţii primăriei, care va permite soluţionarea tuturor problemelor din oraş.

“Este o zi importantă pentru Partidul Nostru şi pentru mine personal. Consider că toţi cei care au fost la guvernare atât la nivel municipal, cât şi la nivel central nu mai au azi dreptul moral să candideze pentru că vedem cu toţii în ce stare degradantă este oraşul, este un haos total. Sunt o persoană nouă, care vine cu un mesaj foarte clar: «Voi decideţi,noi facem!», care se înscrie perfect în contextul democraţiei locale. Problema cea mai importantă şi care generează celelalte probleme din capitală este această administraţie putred de coruptă şi ineficientă, care persistă aici în această clădire. Nu putem vorbi de drumuri, trotuare, parcări. Nu putem vorbi elementar de colectarea gunoiului pentru că problema începe iată aici.”, a declarat Caşu.

Ilian Caşu este absolvent al facultăţii Maxwell School of Citizenship and Public Affairs a Universităţii Syracuse din SUA, una dintre cele mai puternice universităţi de administrare publică din lume. Astfel, el promite o abordare eficientă, o guvernare profesionistă, dechisă şi transparentă în Chişinău.

“Voi veni cu altfel de administrare şi altfel de abordare gestionării treburilor oraşului, am experienţa necesară şi capacitate. Cel mai important este principiul meritocratic şi profesionist în baza căruia voi selecta echipa. Voi găsi arhitecţi, ingineri, economişti şi jurişti buni pentru a guverna Chişinăul. Ştiu foarte bine cum într-un concurs deschis şi transparent să-mi selectez echipa. Sunt o persoană nouă, care nu am legături cu persoanele de la guvernare şi nu am fost la guvernare. Am capacităţi, sunt sincer, pot comunica atât cu estul cât şi cu vestul, sunt un candidat care pledează pentru reconciliere. Ne dăm jos de pe baricade, nu mai vorbim geopolitică şi efectiv măturăm drumurile din Chişinău. Sunt hotărât şi am capacitatea să muncesc şi nu accept să vorbesc despre favoriţii acestei curse, sunt un candidat ce pledează pentru sinceritate în discuţii şi consolidarea societăţii. Oamenii merită această sinceritate de la cei care doresc să ocupe un post public.” — a declarat Ilian Caşu imediat după depunerea dosarului.

În curând Partidul Nostru va anunţa şi candidaturile consilierilor în Consiliul Municipal Chişinău.

Partidul lui Renato Usatîi nu va tolera corupţia în Primăria Chişinău

Candidatul Partidului Nostru la funcţia de primar al capitalei, Ilian Caşu, a declarat că principala problemă în Primăria Chişinău este corupţia, iar pentru a schimba capitala este nevoie de o administraţie competentă.

Declaraţia a fost făcută de Ilian Caşu în direct la Realitatea TV.

Caşu a precizat că cele mai stringente probleme ale Chişinăului sunt lipsa locurilor de parcare, problema deşeurilor şi problema drumurilor, dar cea mai gravă problemă este corupţia şi ilegalităţile comise de funcţionari primăriei.

“Potrivit unor rapoarte ale Curţiide conturi, în Chişinău nu sunt administrate eficient resursele financiare. Astfel, dacă ar fi administraţi corect, aceşti bani ar fi suficienţi pentru acoperiraea cheltuielilor, astfel investiţiile vor veni din toate părţile — atât din est, cât şi din vest. Investitorii vor veni doar atunci când vor fi convinşi de faptul că nu avem o administraţie coruptă.” — a precizat Caşu.

ru1.md