Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2015DeclaraţiiIlian Caşu

Ilian Caşu şi activiştii Partidului Nostru la Marşul Victoriei: 9 mai ne-a unit pe toţi!

|versiune pentru tipar| Ilian Caşu, 9 mai 2015 | 

În acest an Marşul Victoriei s-a desfăşurat fără simbolică de partid, aşa au decis liderii partidelor şi organizaţiilor neguvernamentale din Moldova

Coloana a mers din scuarul Teatrului Naţional de Operă şi Balet “Maria Bieşu” până la Complexul Memorial “Eternitate”. Locuitorii şi oaspeţii capitalei, au depus flori şi au ţinut un minut de reculegere în memoria eroilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

“Ziua de 9 mai nu este pu mine doar Ziua Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei şi simbol al păcii pe pământ, ci este ziua în care ni se dă un semnal că lumea este foarte fragilă şi trebuie să ne unim cu toţii să o apărăm indiferent de origine, naţionalitate şi viziuni politice.”, a declarat înainte de a porni la Marşul Victoriei candidatul Partidului Nostru la funcţia de primar general al capitalei, Ilian Caşu.

În acest an, adepţii lui Renato Usatîi au participat la marşul comun desfăşurat cu ocazia Zilei de 9 mai, precizând că Victoria asupra fascismului nu poate fi divizată în funcţie de viziunile politice.

“Este o Victorie comună!!! Este încă un semnal că trebuie să ne unim forţele pentru a avea o societate sănătoasă pentru a dezvolta ţara, pentru a schimba lucrurile în bine în toate domeniile şi sferele de activitate.Sunt plăcut surprins să văd în această coloană mulţi tineri, ceea ce înseamnă că în pofida tuturor încercărilor de denaturare a istoriei, majoritatea tinerilor ştiu care este adevărata istorie a plaiului natal. Acest fapt îmi insuflă optimism şi încredere în viitorul Moldovei. Există o vorbă înţeleaptă care spune că un popor nu are viitor dacă nu-şi cunoaşte şi nu-şi respectă trecutul”, — a precizat Caşu.

Ilian Caşu despre Ziua Victoriei: Amintirea nu poate fi interzisă!

Candidatul Partidului Nostru la funcţia de primar al Chişinăului şi echipa lui au continuat acţiunea “Felicită chişinăuienii cu ocazia Zilei Victoriei” şi au distribuit peste 2000 de panglici Sfântul Gheorghe şi astfel au felicitat locuitorii capitalei cu ocazia aniversării a 70 de ani de la Marea Victorie asupra fascismului.

Echipa Partidului Nostru din Chişinău, condusă de candidatul la funcţia de primar general al municipiului Chişinău, Ilan Caşu, au desfăşurat în ajun de sărbătoarea de 9 mai tradiţionala acţiune dedicată Zilei Victoriei. Activiştii lui Renato Usatîi au distribuit pangalica Sfântului Gheorghe trecătorilor, cutreierând bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt dintr-un capăt în altul.

“Prin această acţiune vrem să reamintim chişinăuienilor, în special tinerilor, că panglica Sfântului Gheorghe este simbolul Marii Victorii în cel mai sângeros război din lume care s-a dus împotriva fascismului. Vrem să aducem la cunoştinţa tuturor, care din fericire nu ştiu ce înseamnă pierdere şi suferinţă, că astfel de războiae nu trebuie să se mai repete pe această lume”, a declarat Ilian Caşu, precizând că fiecare om ar trebuie să sărbătorească 9 mai-Ziua Victoriei, care este “amintirea noastră, istoria noastră!”.

“Cu părere de rău în prezent în Moldova au rămas puţini veterani, cărora le mulţumim şi le suntem recunoscători că trăim în pace”, — a conchis Caşu.

În ajunul Zilei Victoriei, Partidul Nostru Chişinău a împărţit aproape 10 000 de panglici Sfântul Gheorghe, iar în toată ţara membrii formaţiunii au distribuit 100 de mii de panglici.

ru1.md