Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2015DeclaraţiiIlian Caşu

Ilian Caşu: Suntem obligaţi să rezolvăm problema oamenilor străzii

|versiune pentru tipar| Ilian Caşu, 23 mai 2015

Subiectul a fost abordat de candidatul Partidului Nostru în cadrul dezbaterilor electorale de la postul de radio Kiss FM.

“Problema oamenilor străzii, în capitala unui stat european, după părerea mea, este o ruşine nu doar pentru autorităţile locale, dar şi pentru cele centrale. Este o demonstrare a unei indiferenţe crase din partea lor faţă de soarta oamenilor”, a declarat Ilian Caşu, specificând că oamenii care au avut parte de o soartă nemiloasă, sunt puşi singuri în faţa problemelor şi asta nu poate să nu trezească compasiune. “Noi suntem martorii lipsei totale de acţiuni de colaborare între instituţiile statului de diferit nivel”.

Candidatul Partidului Nostru la funcţia de primar general al municipiului Chişinău, consideră că este necesar să pui în funcţiune mecanismul de stat existent, care nu doar că trebuie să lichideze problema celor fără de acoperiş deasupra capului, dar şi să restabilească statutul social al persoanei, să o ajute să rezolve problemele sociale pe care le are.

Ilian Caşu consideră că pentru soluţionarea problemei oamenilor străzii “sunt necesare măsuri concrete, dintre care: construcţia locuinţelor sociale, procurarea caselor în mediul rural, crearea unor întreprinderi mici pentru acoperirea necesităţilor proprii, cu perspectiva lărgirii spre piaţa consumatorilor”.

“Rezultatul acestor acţiuni va fi unul imediat. Oamenii străzii vor schimba atitudinea faţă de propriile probleme şi îşi vor lua rămas bun de la cel mai straşnic lucru pe pământ — deşertăciune, lipsa de speranţă”, a mai subliniat Ilian Caşu.

ru1.md