Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2015DeclaraţiiIlian Caşu

Ilian Caşu: Voi deschide un muzeu al lui Karl Schmidt

|versiune pentru tipar| Ilian Caşu, 27 mai 2015

Candidatul Partidului Nostru la funcţia de primar general al capitalei, împreună cu echipa de activişti au făcut ordine la monumentul legendarului edil, inaugurat la Chişinău acum un an.

Numele marelui edil îl cunoaşte fiecare chişinăuian. Anume datorită lui Schmidt, Chişinăul, dintr-un oraş judeţean a devenit o adevărată capitală. De pe străzi a dispărut noroiul, au apărut pavajele pe care au început să circule tramvaiele, pe timpul lui Schmidt a apărut iluminatul, apeductul şi canalizarea.

“Din toţi primarii, nimeni nu a făcut pentru Chişinău atât de mult, cât a făcut Schmidt. Oraşul duce o lipsă acută de astfel de personalităţi, asemenea lui Karl Schmidt. Memoria lui nu trebuie umbrită de lipsa de respect faţă de bustul marelui edil”, a declarat Ilian Caşu.

Ilian Caşu a exprimat indignarea faţă de faptul că “autorităţile locale nu manifestă respectul cuvenit şi nu au grijă de monument şi teritoriul adiacent. Păragină, deşeuri în jurul bustului, trezesc chişinăuienilor amărăciunea deziluziei faţă de actuala conducere a oraşului. Membrii Partidului Nostru nu au putut rămâne indiferenţi şi au decis să aducă un omagiu marcantei personalităţi”.

Vis-a-vis de monumentul lui Karl Schmidt este amplasată casa acestuia. Mulţi ani la rând, autorităţile liberale din primărie au promis să transforme această casă într-un muzeu, dar nu şi-au onorat promisiunile. În acest sens, Ilian Caşu a declarat că va face tot posibilul pentru a deschide o casă-muzeu în cinstea lui karll Schmidt, pentru ca memoria despre această personalitate incomparabilă să fie mereu vie.

ru1.md