Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2015DeclaraţiiIlian Caşu

Ilian Caşu: Vom soluţiona problema ecologică din capitală!

|versiune pentru tipar| Ilian Caşu, 28 mai 2015

Candidatul Partidului Nostru la funcţia de primar al capitalei propune introducerea unui regim de patrulare în municipiul Chişinău, Patrula Verde

Ilian Caşu a subliniat “necesitatea salubrizării oraşului”, în cadrul unei emisiuni la postul Euro TV. “Fiecare chişinăuian care îşi iubeşte cu adevărat oraşul trebuie să păstreze curăţenia în mediul în care locuieşte”, a precizat Caşu.

Ilian Caşu susţine că problema ecologică poate fi soluţionată doar printr-o colaborare strânsă între autorităţi şi cetăţeni, bazate pe parteneriatul public-privat. Totodată el pledează pentru crearea asociaţiie obşteşti Patrula Verde, care să aibă misiunea să vegheze asupra curăţeniei şi protecţiei mediului înconjurător, inclusiv indiferenţei unor agenţi economici care îşi desfăşoară activitatea în municipiu.

“Activitatea Patrulei Verzi va fi îndreptată spre implicarea chişinăuienilor la soluţionarea problemei ecologice, menirea acesteia este aceea de a le atrage atenţia oamenilor asupra importanţei protejării mediului înconjurător, inclusiv de a educa tinerii în acest sens.”, a declarat Caşu.

Ilian Caşu: Trebuie să scăpăm de autorităţile obişnuite cu hoţia, odată şi pentru totdeauna!

În cadrul întâlnirii cu colectivul Asociaţiei de producţie ICAM, candidatul Partidului Nostru la funcţia de primar general al capitalei a declarat că intenţionează să facă totul ce-i stă în puteri încât conducerea să servească poporul şi nu invers.

“Scopul nostru — să transformăm Primăria Chişinău într-o instituţie necoruptă. Doar în acest caz vom putea dezvolta businessul local şi să atragem investitori străini, care vor fi siguri că sursele financiare pe care vor dori să le investească în dezvoltarea oraşului nu vor fi furate”, a menţionat Caşu.

Oamenii au fost curioşi să afle părerea lui Caşu vizavi de activitatea transportului public, costurile exagerate la utilităţi, dar şi atitudinea sa faţă de marele scandaluri de corupţie care au loc în Moldova.

Răspunzând la aceste întrebări, Ilian Caşu a menţionat că “motivul tuturor problemelor noastre este actuala conducere coruptă de care trebuie să scăpăm odată şi pentru totdeauna”.

“Văd la orizont alegeri anticipate. Cum se va întâmpla asta încă nu ştiu, dar ele vor avea loc neapărat pentru că nu mai este posibil de răbdat în continuare această dezordine şi cei care vor veni la conducere cu siguranţă îi vor pedepsi pe toţi cei care au săvârşit crime împotriva poporului şi statului”, a spus Caşu.

ru1.md