Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2015DeclaraţiiIlian Caşu

Ilian Caşu: Partidul Nostru va scoate Chişinăul din depresie

|versiune pentru tipar| Ilian Caşu, 2 iunie 2015

Candidatul Partidului Nostru la funcţia de primar general al municipiului Chişinău dezvăluie noua abordare a dezvoltării capitalei. Declaraţia a fost făcută în cadrul proiectului media “Oraşul Meu”.

Ţinând cont de faptul că “oraşul alb” demult deja se află în stagnare şi depresie, Ilian Caşu cu echipa sa, a decis să aplice în acest caz aşa-zisa tehnologia de tip smart.

“Această tehnologie «inteligentă» se aplică în zonele vulnerabile, în zone slab dezvoltate din punct de vedere economic. Ea reprezintă o furtună de idei al unui grup de reprezentanţi ai diferitor profesii, care, efectuând cercetări minuţioase, identifică o idee unică de transformare a zonei economice depresivă în una dezvoltată. De remarcat că «desantul inteligent» nu se limitează numai la teorie, ci este responsabil şi de produsul final şi marketing”, a menţionat candidatul Partidului Nostru.

Aplicarea tehnologiei “inteligente” face parte în programul Partidului Nostru de dezvoltare economică a Chişinăului.

“Dar, acest lucru va fi posibil, doar în cazul în care vom lichida toate schemele de corupţie din primărie”, a subliniat Ilian Caşu.

Ilian Caşu: Vom majora salariile pedagogilor şi medicilor din contul suplimentelor municipale

Una dintre priorităţile candidatului Partidului Nostru la funcţia de primar general al Chişinăului va fi soluţionarea deficitului de pedagogi în capitală.

Ilian Caşu a remarcat că instituţiile medicale municipale, actualmente, duc lipsă acută de medici de familie, anesteziologi, felceri, asistente medicale. Grădiniţele din Chişinău duc lipsă de educatori, iar instituţiile preuniversitare din capitală se confruntă cu un deficit de profesori de fizică, matematică, informatică, biologie, muzică.

“Motivul principal al refuzului medicilor şi pedagogilor de a activa în Moldova este salariul mizer. În căutarea unei vieţi mai bune, specialiştii noştri pleacă peste hotare, ceea ce constituie una dintre problemele-cheie pentru ţara noastră, care este lipsită de cei mai buni profesionişti în domeniile lor”, a subliniat candidatul Partidului Nostru în cadrul unei emisiuni de la postul TV “Vocea Basarabiei”.

Având în vedere situaţia creată, Ilian Caşu, intenţionează, având mandatul de primar al Chişinăului, să iniţieze majorarea salariilor pentru pedagogi şi medici din contul introducerii diverselor suplimente municipale, ţinând cont de faptul că formarea tarifelor ţine de competenţa autorităţilor centrale. Potrivit lui Caşu “majorarea salariilor trebuie să fie una principială, ceea ce înseamnă că ele vor creşte de câteva ori. Nu există nimic ireal, trebuie doar să stopăm hoţiile resurselor bugetare în cadrul primăriei”.

ru1.md