Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2015DeclaraţiiMarcel Darie

Lansarea în cursa pentru funcţia de Primar General al municipiului Chişinău

|versiune pentru tipar| Marcel Darie, 18 mai 2015 | 

Activistul Marcel Darie, Preşedinte al Asociaţiei “Pro Chişinău”, campion mondial la powerlifting, maestru în sport, Preşedinte al Federaţiei Sportive s-a lansat astăzi oficial în cursa pentru fotoliul de Primar General al municipiului Chişinău. Marcel Darie este înaintat pentru această funcţie de către Partidul Legii şi Dreptăţii.

Evenimentul a avut loc în parcul Vale Morilor, unde discipolul lui Marcel Darie, sportivul slab văzător, cu grad de invaliditate, Vladimir Butucea, a urcat cele 200 de scări din acest parc, cu o halteră de 100 kg în spate, în semn de susţinere faţă de candidatul la funcţia de Primar General al capitalei.

“Vreau să îi mulţumesc lui Marcel Darie, căci datorita lui am ajuns unde sînt. El a fost motivaţia mea şi am hotărît să practic şi eu acest sport. Am 89 de kg. E prima dată cînd fac asta fără pregătire. Mi-am pus acest scop demult şi am reuşit. ÎI urez mult succes, căci Chişinăul are nevoie anume de aşa un Primar”, a punctat sportivul.

La rîndul său, Marcel Darie a spus că, Vladimir Butucea este un exemplu, un tînăr care are multe vise şi perspective frumoase.

“Nu contează ce primar va fi, în primul rînd trebuie să aibă grijă de Chişinău, de locuitorii lui, dar nu să se ocupe de politică aşa cum optează contracandidaţii mei”, a adăugat candidatul.

Marcel Darie spune că este categoric împotriva aplicării forţei în instituţiile statutului.

“Este inadmisibil ceea ce s-a întîmplat zilele trecute la Primărie. Eu voi instituie regulă la nivel local, dar nu cu forţa fizică, ci cu autoritatea şi profesionalismul meu”, a declarat Marcel Darie.

Totodată, Marcel Darie a îndeplinit astăzi un vis al lui Vladimir Butucea. “A avut un vis. El foloseşte la antrenamente încălţămintea specială a lui taică-său de peste 30 de ani. Ştiam de ce are nevoie şi i-am îndeplinit dorinţa”, a afirmat Darie.

Vladimir are 22 de ani, iar cu sportul se ocupă de la 12 ani.

darie.md