Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2015DeclaraţiiMarcel Darie

Consilierul PL, proprietar “Cebacot” — demascat de Marcel Darie

|versiune pentru tipar| Marcel Darie, 8 iunie 2015 | 

Candidatul la funcţia de Primar general al municipiului Chişinău din partea Partidul Legii şi Dreptăţii (PLD), Marcel Darie, a organizat astăzi un flash-mob împotriva gheretelor instalate ilegal în centrul istoric al Chişinăului, evaziunii fiscale şi contrabandei cu ţigări.

Protestatarii au purtat pancarte personalizate pe care erau ilustrate imaginea actualului Primar, Dorin Chirtoacă şi a consilierului municipal din partea Partidului Liberal (PL), Mihai Ceban.

Marcel Darie a declarat că actualul Primar general, Dorin Chirtoacă continuă să autorizeze amplasarea gheretelor în municipiul Chişinău şi, nemijlocit, în centrul istoric al capitalei.

“Ne aflăm în centrul istoric al capitalei pe strada Alexei Mateevici colţ cu Mihai Eminescu. În timpul campaniei electorale, mişeleşte, încălcînd orice normă de arhitectură şi urbanism, încălcînd decizia Consiliului Municipal Chişinău din 2006, consilierul PL, candidatul la funcţia de consilier Dl. Ceban, cu compania «Cebacot», au instalat ilegal această gheretă”, a afirmat candidatul la funcţia de Primar.

Totodată, Marcel Darie a precizat că, instalarea gheretei respective acoperă staţia de transport public, iar oamenii nu pot vedea apropierea transportului public.

“Le-au instalat pentru că este un flux foarte mare de studenţi care vin de la căminele studenţeşti şi merg spre universitate, pentru a stimula fumatul în societate, pentru a vinde ţigări de contrabandă, pentru evaziunea fiscală care are loc, pentru că nimeni nu verifică gheretele respective. De cîte ori Dorin Chirtoacă a spus că gherete nu vor mai fi autorizate?”, a întrebat candidatul.

În acelaşi context, Marcel Darie a menţionat că, compania “Cebacot”, care aparţine liberalului Mihai Ceban, deţine peste 200 astfel de gherete.

“Aceeaşi companie are gherete pe strada pietonală, pe str. Alexandr Puşkin colţ cu Veronica Micle, pe Ştefan cel Mare, iar în total «Cebacot» deţine peste 200 de gherete în zona centrală şi străzile principale ale capitalei. Vreau să menţionez că Dorin Chirtoacă în 2008, prin dispoziţia 102 D, a oferit exclusiv dreptul acestei companii să instaleze gherete în centrul istoric al capitalei”, a conchis Marcel Darie.

darie.md