Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2015DeclaraţiiMihail Cîrlig

Mihai Cîrlig a dezvăluit în cadrul unei conferinţe de presă un şir de acte de corupţie ale lui Dorin Chirtoacă

|versiune pentru tipar| Mihail Cîrlig, 6 mai 2015 | 

Azi, 6 mai 2015, candidatul Partidului Popular din Moldova la funcţia de Primar General al mun. Chişinău, Mihai Cîrlig, a dezvăluit în cadrul unei conferinţe de presă ilegalitatea acţiunilor lui Dorin Chirtoacă în gestionarea terenului de importanţă strategică de lîngă Circ, sectorul Rîşcani.

Pe parcursul anului 2014 de către Primăria mun. Chişinău au fost lansate mai multe proiecte ilegale care au atras atenţia publicului larg. Un exemplu elocvent în acest sens este terenul din zona Circului din capitală. Terenul respectiv are peste 270 ari şi a fost înstrăinat pentru o “Ligă de baseball şi softball pentru copii”, însă cînd s-a cerut detaliile despre Ligă şi în urma adresării la Ministerul Justiţiei, s-a constatat că aceasta nu este înregistrată şi eventual nici nu există. Preţul de piaţă la un ar de teren în această zonă este de 50 mii euro, ceea ce înseamnă că terenul de 270 ari valorează 270 milioane de lei.

O altă ilegalitate din preajma Circului este construcţia unui bloc locativ. Construcţia are abateri de la normele prevăzute de lege, deoarece în autorizaţie este stipulat că se prevede construcţia unui bloc cu 2 partere, 3 nivele şi 2 mansarde, lucru de altfel, inimaginabil!

Mihai Cîrlig a mai prezentat şi cazul construcţiei ilegale de pe strada Nicolae Dimo 13/1 — o problema care se înceracă a fi soliţionată deja de mai mulţi ani, dar fără nici un rezultat. Acest caz, de asemenea a fost muşamalizat de către funcţionarii din Primărie.

Toate construcţiile menţionate urmau să fie incluse atît în planul urbanistic general, cît şi în planul urbanistic zonal, lucru care nu s-a realizat.

Pînă în ziua alegerilor locale, săptămînal, Mihai Cîrlig va organiza cîte o conferinţă de presă pentru a dezvălui alte ilegalităţi comise de Dorin Chirtoacă.

pprm.md