Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2015DeclaraţiiMihail Cîrlig

Mihai Cîrlig dezvăluie încă un act de corupţie al lui Dorin Chirtoacă!

|versiune pentru tipar| Mihail Cîrlig, 12 mai 2015 | 

Azi, 12 mai 2015, în cadrul unei conferinţe de presă, candidatul Partidului Popular din Moldova la funcţia de Primar General al mun. Chişinău, Mihai Cîrlig, a adus dovezi clare despre ilegalităţile comise la cedarea parcării Spitalului Clinic Republican în folosul unui agent economic.

În anul 2010, în apropierea Spitalului Republican din Mun. Chişinău, compania de construcţii “Dansicons” a început construcţia unei zone rezidenţiale, destinată, în mare parte, lucrătorilor din domeniul medical. Timp de 5 ani, au fost construite şi date în exploatare 31 de blocuri de locuit. Conform Legislaţiei în vigoare, în curtea acestor blocuri trebuiau să fie amenjate terenuri de joacă pentru copii, locuri de distracţie şi agrement, o parcare (700 locuri) etc, însă în loc de toate aceste utilităţi, s-au mai construit alte 3 blocuri de locuit (preţul apartamentelor din acele 3 blocuri fiind de 550 euro / m2), fapt care trebuia să împiedice procedura de dare în exploatare. Totodată, peste 85% din spaţiile locative din acea zonă rezidenţială au fost vîndute altor persoane, (cu 100 euro mai scump decît suma prevăzuă în proiect), ci nu medicilor, aşa cum era stabilit iniţial.

Odată cu darea în exploatare a blocurilor locative menţionate, a apărut necesitatea locurilor de parcare, astfel, în mod ilegal, parcarea din faţa Spitalului Republican, care era destinată medicilor, pacienţilor şi vizitatorilor instituţiei, a fost dată în gestiunea aceleiaşi companii de construcţii care a efectuat lucrările blocului rezidenţial Testimiţeanu. Astăzi, în acea zonă se efectuează lucrări de construcţie a unei parcări pentru locatarii acestor blocuri, iar medicii şi vizitatorii, inclusiv maşinile de urgenţă, nu numai că nu au unde staţiona, dar nici nu pot ajunge la locul destinaţiei din cauza ambuteiajelor care se formează zilnic.

Pînă în ziua alegerilor locale, săptămînal, Mihai Cîrlig va organiza cîte o conferinţă de presă pentru a dezvălui alte ilegalităţi comise de Dorin Chirtoacă.

pprm.md