Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2015DeclaraţiiMonica Babuc

Monica Babuc, la Târgul Cozonacilor: Astfel de acţiuni de caritate fac din oraşul nostru un loc mai bun!

|versiune pentru tipar| Monica Babuc, 22 mai 2015

Sute de oameni, simpatizanţi şi membri ai Partidului Democrat din Moldova, au participat la Târgul Cozonacilor, o acţiune de caritate organizată de către femeile democrate din Chişinău, cu ocazia sărbătorii Înălţării Domnului.

Evenimentul de caritate Târgul Cozonacilor este deja o tradiţie pentru Organizaţia de femei a PDM Chişinău, care se mobilizează an de an pentru a veni în ajutorul unor oameni care au nevoie de sprijin. Anul acesta, suma colectată prin vânzarea de cozonaci, va fi donată unei tinere din Chişinău, care suferă de o boală genetică gravă.

La fel ca în fiecare an, la acţiunea de caritate a participat liderul Organizaţiei de Femei a PDM Chişinău, candidatul democraţilor pentru Primăria Capitalei, Monica Babuc. “Este o iniţiativă a femeilor democrate din Chişinău, care şi-a propus să susţină mai multe fapte bune pentru diverse categorii social-vulnerabile. Vrem să arătăm prin asemenea iniţiative că există şi politicieni serioşi, care încearcă, la modul concret, să susţină mai multe fapte bune pentru oameni. Avem nevoie de astfel de acţiuni care să facă din oraşul nostru un loc mai bun”, a declarat Monica Babuc.

Vădit emoţionată, tânăra care va beneficia de ajutor a mulţumit tuturor pentru implicare. Irina Teşcureanu luptă cu boala de nouă ani, însă abia acum un an, medicii belgieni au reuşit să-i pună un diagnostic. Irina a reuşit să ajungă la Bruxelles, inclusiv cu sprijinul Tineretului Democrat din sectorul Botanica. Fata speră să continuie tratamentul şi va utiliza banii adunaţi la “Târgul Cozonacilor” pentru deplasarea în Belgia.

La acţiunea din această seară, mesele amenajate de reprezentantele din fiecare sector al capitalei au fost pline de bunătăţi — de la sărmăluţe aburinde şi plăcinte, la colaci de sărbătoare şi deserturi apetisante.

Printre primii cumpărători au fost preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, şi preşedintele PDM Chişinău, Pavel Filip, ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor. “Toate bucatele au fost prezentate cu mult suflet, iar banii sunt adunaţi pentru o cauză nobilă. Prin asemenea acţiuni, fiind alături de oameni la nevoie, dăm dovadă de solidaritate şi unitate”, a menţionat Marian Lupu.

Acţiunea de caritate a fost întregită şi de un spectacol susţinut de mai mulţi copii talentaţi, care provin din familii nevoiaşe din Chişinău. Ei au beneficiat anul trecut de donaţiile oferite de democratele din Chişinău, la Târgul Cozonacilor.

pdm.md