Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2015DeclaraţiiMonica Babuc

Primele fapte bune! Monica Babuc instalează rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, în mai multe locaţii din Chişinău

|versiune pentru tipar| Monica Babuc, 30 mai 2015

Nouă clădiri publice din Chişinău vor avea rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii — instalate chiar de către candidatul PDM pentru Primăria Capitalei, Monica Babuc, şi de către echipa sa.

Prima rampă de acces a fost instalată astăzi, 30 mai, la Liceul Mihai Eminescu din str. Varşoviei. Acest fapt va permite de acum înainte accesul, în interiorul clădirii, pentru oamenii care se deplasează cu ajutorul scaunelor cu rotile, precum şi pentru mamele cu copii mici. Acest lucru este necesar, mai ales că în această locaţie este amenajată o secţie de votare, la fiecare tur de scrutin.

“Ceea ce am făcut astăzi este un lucru de bun simţ: am instalat o rampă de acces pentru persoanele care sunt nevoite să se deplaseze în scaune cu rotile. Am făcut acest lucru pentru a deschide această clădire tuturor cetăţenilor şi pentru a le aminti că merită respect şi sprijin! Am spus de la bun început că eu şi echipa mea nu vom irosi timpul oamenilor cu poveşti electorale. Spre deosebire de alţii, noi ne petrecem timpul realizând, iată, fapte bune care vin în ajutorul unor oameni”, a declarat Monica Babuc.

Candidatul PDM le-a transmis şi un mesaj celorlalţi concurenţi electorali înscrişi în cursa pentru Primăria Chişinău: să urmeze exemplul echipei PDM şi să realizeze, măcar în această perioadă care a mai rămas până la alegeri, lucruri de care să beneficieze chişinăuienii. “Dacă toţi candidaţii ar coborî puţin din birourile lor, dacă ar veni pe stradă, printre oameni, şi-ar da seama că problemele nu se rezolvă prin promisiuni enorme, ci prin mai multe fapte bune realizate zi de zi”, a explicat Monica Babuc.

Rampa de acces a fost testată deja de mai mulţi oameni care folosesc scaunele cu rotile pentru a se deplasa, zi de zi. Ei au apreciat gestul candidatului PDM drept o dovadă concretă a atenţiei faţă de problemele fiecăruia. “Este un proiect foarte bun şi ar fi bine să fie preluat de toţi cei care administrează imobile. Chişinăul chiar nu oferă condiţii de accesibilitate pentru persoanele care se deplasează în cărucioare, iar odată cu instalarea acestor rampe mai multe persoane vor avea acces în clădiri”, a spus Igor Mereacre, directorul executiv al Asociaţiei “Motivaţie”.

Printre cei care au apreciat iniţiativa echipei Monicăi Babuc s-a numărat şi colegul acesteia din Guvern, Serghei Afanasenco, ministrul Tineretului şi Sporturilor. El este unul dintre cei care susţine adaptarea clădirilor publice din Chişinău cu rampe de acces, printre măsurile de incluziune socială a persoanelor cu dizabilităţi.

Următoarele rampe de acces vor fi instalate în şcoli, grădiniţe şi biblioteci din capitală.

pdm.md