Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2015DeclaraţiiMonica Babuc

Monica Babuc: Fără gropi şi autobuze vechi în suburbiile Chişinăului!

|versiune pentru tipar| Monica Babuc, 31 mai 2015

Candidatul PDM pentru Primăria Chişinăului, Monica Babuc, a declarat, la o întâlnire cu locuitorii din Stăuceni, că problema drumurilor proaste şi cea a conectării acestor zone la un trasport în comun decent şi suficient vor fi prioritare pentru mandatul său de primar.

Monica Babuc a participat alături de cetăţenii din Stăuceni la concertul unei prietene bune ale sale, Anastasia Lazariuc, de asemenea o iubitoare a oraşului Chişinău.

“Împreună cu experţii mei am luat totul în calcul. Avem şi o evidenţă a străzilor care trebuie să fie asflatate. Nu putem să avem pretenţia să numim Chişinăul un oraş modern câtă vreme avem această situaţie. Mai mult, e inadmisibil ca aceste zone să fie conectate la centrul oraşului printr-un sistem de trasport vechi, insuficient şi insalubru. Deja am cerut experţilor mei să fie introdusă o schema de transport care să conţină planificarea şi proiectarea unor axe de transport noi între centrul oraşului şi sectoare. Cu o astfel de planificare, vom putea reduce ambuteiajele din Chişinău şi vom oferi suburbiior lucrurile de bun simţ pe care le merită”, a dat asigurări candidatul PDM.

Monica Babuc deja lucrează cu experţii săi în cadrul unei campaniii inedite, numite “Primăria familiei tale”. Ea a afirmat că astfel de măsuri, ca cele propuse pentru Stăuceni, se pot realiza imediat.

În planul echipei Babuc, dedicat suburbiilor, se mai regăsesc măsuri, precum deschiderea de grădiniţe noi, în localităţile unde este nevoie de acestea, precum şi crearea condiţiilor pentru producătorii din suburbii pentru a-şi vânde marfa în pieţele din Chişinău. Aceştia ar urma să primească 50% gratuitate pentru spaţiile comerciale ale pieţelor din centru.

pdm.md