Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2015DeclaraţiiMonica Babuc

De 1 iunie, Monica Babuc a deschis Oraşul copiilor

|versiune pentru tipar| Monica Babuc, 1 iunie 2015

De Ziua Internaţională a Copilului, Monica Babuc, candidatul PDM la funcţia de primar al Chişinăului, le-a oferit celor mici un oraş de poveste şi jocuri. Pe parcursul zilei, copiii şi părinţii lor au acces gratuit în cinci locaţii atractive din Chişinău, unde pot petrece timpul împreună, aproape de casă: Aventura Parc, Grădina Botanică, Teatrul Licurici, Cinema Patria, Parcul Dendrariu. Aici au loc spectacole de păpuşi, spectacole de muzică şi umor, jocuri şi concursuri, momente de magie şi de aventură, proiecţii de desene animate.

În total, la cele cinci locaţii, deschise familiilor din Chişinău în cadrul acţiunii Oraşul copiilor, se aestimează că vor fi cca 10.000 de vizitatori

“Le mulţumesc tuturor celor care m-au ajutat să organizez această acţiune. Am muncit cu toţii din tot sufletul. Copii nu ştiu politică. Ei ştiu când sunt sau nu fericiţi în sânul familiei lor. Măcar asta ar trebui să ne transmită că viaţa lor depinde de fapte bune şi nu de politica adulţilor”, a spus Monica Babuc.

Totodată, în prezenţa invitaţilor săi din Parcul Aventura, Monica Babuc a preferat să nu discute despre politică sau teme electorale. În schimb, şi-a exprimat dorinţa de a transforma aceste acţiuni simbolice în oportunităţi permanente pentru petrecerea timpului în Municipiu. “Trebuie să le dăm posibilitatea părinţilor să aibă unde-şi bucura copiii, în fiecare zi. Şi eu sunt părinte. Chiar dacă fiica mea a crescut, ştiu cât de greu e să găseşti locul potrivit, aici în oraş, ca să îi faci o bucurie copilului tău. Pe vremea când aveam copilul mic, nu erau condiţii, dar ce mă revoltă e ca nici acum nu sunt suficiente”, a explicat Monica Babuc.

100 de copii din familii social-vulnerabile, oaspeţi ai spectacolului omagial al Circului din Chişinău

Peste 100 de copii din şcoala internat pentru băieţi de la Orhei şi şcoala internat pentru fete din Hînceşti au fost participat la un spectacol de excepţie, prilejuit de marcarea unui an de la redeschiderea Arenei Mici a Circului din Chişinău. Pe Arena Mică a Circului au evoluat jongleri, clovni, echilibrişti, acrobaţi cu numere aeriene.

Prezentă la eveniment, Monica Babuc, candidatul PDM pentru Primăria Chişinău, a mulţumit echipei împreună cu care s-a reuşit readucerea la viaţă Arena Mică a Circului după o pauză de 10 ani. “Exact un an în urmă, cu toţii am asistat la renaşterea Circului din Chişinău. Ne bucură nespus faptul că, în decurs de un an, s-a reuşit lansarea a patru programe, fapt ce demonstrează că dacă există dorinţă, totul este posibil”, a spus Monica Babuc care, în calitate de ministru al Culturii, a contribuit la redeschiderea Circului din Chişinău.

“Îi doresc Circului să să fie mereu plin de copii şi să vedem cât de curând redeschiderea Arenei Mari”, a dăugat Minica Babuc.

Cu un mesaj de felicitare în adresa în ajunul Zilei Internaţionale a Copiilor a venit ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Ruxanda Glavan, care a menţionat că, în calitatea sa de mamă spirituală a copiilor din şcolile internat, va face tot ce-i stă în pteri ca familiile din Moldova să aibă o viaţă mai bună.

În decurs de un an de când Circul şi-a redeschis uşile pentru vizitatori, pe Arena Mică au fost prezentate 110 spectacole.

pdm.md