Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2015DeclaraţiiMonica Babuc

Sute de cetăţeni s-au adresat la Primăria familiei tale, în doar 10 zile

|versiune pentru tipar| Monica Babuc, 2 iunie 2015

Monica Babuc, candidatul PDM la funcţia de primar al Capitalei, a făcut astăzi, la sediul Primăriei familiei tale, un bilanţ al ultimelor 10 zile, de când acest sediu a fost deschis pentru chişinăuieni.

În toată această perioadă, experţii şi voluntarii din echipa Monicăi Babuc au colectat, în audienţe, prin poştă sau telefonic, sute de probleme cetăţeneşti, neajunsuri şi abuzuri semnalate de oameni, din diferite zone ale Capitalei.

“Faptul că în doar 10 zile la Primăria familiei tale au parvenit peste 300 de adresări din partea locuitorilor Capitalei, vorbeşte despre succesul acestui proiect. Cel mai frecvent semnalate probleme se referă la cazurile sociale, lipsa locuinţelor sau facturile mari la diverse servicii furnizate de municipalitate. Aşa cum am promis, voi lua cu mine aceste probleme la Primăria Capitalei şi le voi acorda statut de urgenţă pentru a fi soluţionate. Noi continuăm zilnic să colectăm aceste probleme şi deja venim cu ajutor, acolo unde este posibil”, a explicat Monica Babuc.

Astfel, mai multe probleme cetăţeneşti cu care chişinăuienii s-au adresat la Primăria familiei tale au fost preluate de experţi şi deja soluţionate.

Gheorghe Achiruş din Chişinău, invalid de gradul 2, prima dată a venit la Primăria familiei tale mai mult din curiozitate, dar în doar câteva zile, problema cu care se adresase a fost rezolvată. “Am spus problema pe care o aveam, am prezentat şi unele acte acumulate pe parcursul a mai mulţi ani, timp în care am bătut la mai multe uşi pentru a-l ajuta pe nepotul meu Dragoş cu vârsta de 14 ani, pe care l-am crescut de mic, deoarece mama sa a decedat în anul 2009, lăsându-l orfan. A fost dificil de a-i stabili tutela, însă problema întreţinerii lui materiale părea de nerezolvat. Specialiştii de aici m-au ajutat să pregătesc pachetul de acte necesare care a fost transmis autorităţilor competente. Din discuţiile cu responsabilii din domeniul protecţiei sociale am primit asigurări cădocumentele prezentate sunt suficiente pentru ca problema indemnizaţiei copilului fără întreţinător, care ne măcina de ani de zile, să fie rezolvată”, a povestit Gheorghe Achiruş.

Primăria familiei tale este un concept inedit, care îşi propune să eficientizeze relaţia administraţiei locale cu cetăţeanul. Este un spaţiu gândit de Monica Babuc şi echipa sa pentru a centraliza, tria şi găsi soluţiile legale pentru toate tipurile de probleme semnalate de cetăţeni.

pdm.md