Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2015DeclaraţiiMonica Babuc

Monica Babuc şi-a propus să înlocuiască aspectul mohorât din unele zone ale oraşului

|versiune pentru tipar| Monica Babuc, 3 iunie 2015

Candidatul PDM la funcţia de primar al Capitalei consideră că oraşul Chişinău are un potenţial uriaş să devină o Capitală colorată şi frumoasă. E nevoie, în opinia sa, de mai mult efort pentru a curăţa nuanţele sure de pe blocurile vechi, de a face mai multă curăţenie pe străzi şi de a reabilita clădirile.

Aflată la acţiunea “Colorăm Chişinăul” organizată de o asociaţi obştească de artă, Monica Babuc a declarat că “Chişinăul nu neapărat trebuie să fie în culori gri, cu monumente şi clădiri lăsate în paragină”. “Chişinăul pe care îl cunosc şi iubesc atât de mult are un potenţial uriaş să devină un oraş al culorilor pozitive. Eu cred că prin efort comun şi voinţă este posibil să avem mai multe parcuri pentru copii, mai puţine blocuri mohorâte şi mai multăculoare”, a spus Monica Babuc, candidatul PDM pentru funcţia de primar al capitalei.

Prin acţiunea “Colorăm Chişinăul” organizatorii şi-au propus să scoată în evidenţă probleme ale capitalei, dar şi doleanţele privind modalitatea de soluţionare a acestora.

Candidatul PDM are în planul său de modernizare a oraşului un amplu program de reabilitare termică şi estetică a blocurilor şi caselor vechi din Chişinău. De asemenea, Monica Babuc susţine că va dubla numărul urnelor de gunoi pentru blocurile de locuinţe, iar maşinile de gunoi vor veni mai des.

Monica Babuc le-a spus celor prezenţi şi faptul că are un alt program ambiţios pentru repararea locurilor de joacăşi crearea a noi locuri de joacă în cartiere. Fiecare grup de 4–5 blocuri trebuie să aibă, în opinia sa, un parc pentru copii modern şi bine întreţinut.

pdm.md