Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2015DeclaraţiiSerafim Urechean

Serafim Urechean: Voi continua procesului de înnoire a transportului public

|versiune pentru tipar| Serafim Urechean, 22 mai 2015

Serafim Urechean, candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova la funcţia de Primar general al municipiului Chişinău, îşi asumă angajamentul de a continua procesului de înnoire a transportului public. Acest angajament se conţine în programul său electoral.

De asemenea, el îşi propune “continuarea modernizării parcului de troleibuze, astfel încât, în termen de patru ani, să fie înlocuite toate unităţile de transport cu termen de exploatare depăşit”. “Nu vom admite procurare din unică sursă. Vom organiza licitaţii corecte şi vom demonstra că pot fi procurate troleibuze mai bune şi mai ieftine”, notează sursa citată.

Un alt angajament al lui Serafim Urechean este “iniţierea şi implementarea unui proiect de înnoire totală a parcului de autobuze, dar şi scoaterea din folosinţă a tuturor autobuzelor cu termenul de exploatare depăşit”.

Serafim Urechean îşi propune şi “restructurarea activităţii Parcului Urban de Autobuze şi Regiei de Transport Electric”.

Potrivit documentul citat, urmează “diminuarea pe termen scurt şi mediu a riscului oricăror necesităţi de majorări a preţurilor de călătorie în transportul public (prin reducerea costurilor de operare) şi reîntoarcerea rutei de autobuz nr. 23 în gestiunea Parcului Urban de Autobuze”.

La capitolul “construcţia de noi linii de troleibuz”, Serafim Urechean a inclus: Mircea cel Bătrân — Bucovinei — Stăuceni; Mircea cel Bătrân — Dumeniuc — Dimo — Studenţilor; Grenoble — Costiujeni; Munceşti — Sângera — Aeroport — Dacia; Ciocana — Botanica (Dacia — Grădina Botanică — Voluntarilor).

pldm.md