Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2015DeclaraţiiSerafim Urechean

Serafim Urechean va pune accentul pe consultarea permanentă a populaţiei

|versiune pentru tipar| Serafim Urechean, 25 mai 2015

Serafim Urechean, candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) la funcţia de Primar general al municipiului Chişinău, îşi propune “informarea şi consultarea populaţiei prin realizarea dezbaterilor şi audierilor publice, inclusiv la nivel de sectoare şi cartiere (transmise on-line) pe subiecte de interes municipal”. Despre aceasta se menţionează în programul său electoral.

“Va fi îmbunătăţită calitatea procesului de luare a deciziilor la adoptarea bugetului, la stabilirea tarifelor la servicii publice, la efectuarea reparaţiilor şi construcţiilor în cartierele oraşului, a lucrărilor de amenajare şi înverzire a parcurilor, etc. Cetăţenii vor recăpăta încrederea în activitatea Primarului General şi a Consiliului Municipal”, se spune în documentul citat.

De asemenea, Serafim Urechean propune “crearea Comitetului Civic al Municipiului Chişinău”.

“Va fi dezvoltată o cooperare strânsă cu societatea civilă. ONG-urile vor fi tratate ca parteneri siguri şi competenţi care oferă soluţii, idei şi expertiză pentru administraţia municipală. Vor fi realizate proiecte comunitare pentru atragerea cetăţenilor în soluţionarea problemelor municipiului. Va fi asigurată interacţiunea cu ONG-urile pentru atragerea mai multor surse financiare şi asistenţă tehnică externă”, se mai spune în program.

pldm.md