Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2015DeclaraţiiSerafim Urechean

Planurile ambiţioase ale lui Serafim Urechean în vederea asigurării serviciilor comunale de calitate şi la tarife accesibile

|versiune pentru tipar| Serafim Urechean, 28 mai 2015

Serafim Urechean, candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova la funcţia de Primar general al municipiului Chişinău, are planuri ambiţioase în ceea ce ţine de asigurarea unor servicii comunale de calitate şi la preţuri accesibile. Despre aceasta se menţionează în programul său electoral.

“Vom impune aplicarea obligatorie şi vom asigura respectarea strictă a standardelor de calitate pentru toate serviciile comunale prestate în municipalitate. Vom restructura managementul şi finanţele tuturor întreprinderilor comunale, astfel asigurând eligibilitatea acestora pentru finanţări şi investiţii internaţionale pe termen lung în retehnologizare şi modernizare”, se spune în program.

Serafim Urechean va pune accent pe “restructurarea mecanismului actual de interacţiune dintre prestatorii şi consumatorii de servicii comunale”. “Va fi garantată de către administraţie respectarea standardelor minime de calitate pentru toate serviciile comunale prestate în oraş. Cetăţeanul nu va mai fi lăsat de unul singur să-şi apere drepturile în faţa monopoliştilor comunali. De asemenea, urmărim garantarea livrării neîntrerupte a apei şi agentului termic pentru toţi consumatorii care achită regulat factura, indiferent de nivelul de achitare al vecinilor din bloc. Vom implementa reforma sistemul centralizat de termoficare prin implementarea punctelor termice individuale în fiecare bloc, ceea ce va permite micţorarea preţului la căldură şi creşterea calităţii serviciului”, se spune în program.

Serafim Urechean pledează pentru retehnologizarea şi restructurarea managerială şi financiară a activităţii societăţilor “Apă Canal” şi îşi propune un control şi o monitorizare “la sânge” în contextul valorificării celor 60 mil. euro împrumutate de municipalitate de la BERD pentru modernizarea “Apă Canal”. De asemenea, el pledează pentru “diminuarea în termen scurt şi mediu a riscului de noi majorări de tarife pentru apă, urmare a creşterii cheltuielilor şi investiţiilor (prin reducerea costurilor de operare)”, dar şi “implementarea unui sistem computerizat de urmărire a defecţiunilor în reţelele de apeduct, canalizare şi termoficare”.

În program, candidatul se referă şi la “asigurarea posibilităţilor tehnice de înregistrare rapidă a situaţiilor de avariere”, dar şi la “reducerea de patru ori a termenilor actuali de remediere a situaţiilor de avariere a conductelor”.

pldm.md