Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2015DeclaraţiiSerafim Urechean

Serafim Urechean: Vom construi o parcare pentru 2 mii de autovehicule

|versiune pentru tipar| Serafim Urechean, 2 iunie 2015 | 

Gara Auto Centru va fi demolată, iar în locul ei va fi construită o parcare pentru 2 mii de autovehicule. Acest lucru şi-l propune să îl realizeze candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova la funcţia de primar general al capitalei, Serafim Urechean.

“Aceasta gară trebuie să fie demolată. Altă ieşire nu avem. Pentru a ameliora situaţia în centrul capitalei, în baza unui studiu de fezabilitate, pe acest teritoriu va fi construită o parcare”, a declarat Serafim Urechean, în cadrul unei prezentării proiectului de reamplasare a gării şi construcţiei zonei pietonale pe strada Varlaam.

Candidatul la fotoliul de primar a menţionat că pentru autobuzele care vin din raioanele de nord ale ţării va fi construită o gară auto la Stăuceni, pentru transportul de călători din raioanele de sud-est — o gară la Sângera, iar pentru cele din centru urmează să fie construită o staţie terminus la Vatra. În acest context, vor fi construite şi noi linii de troleibuz în aceste direcţii, astfel încât călătorii să se poată deplasa în centrul capitalei.

Serafim Urechean a mai spus că strada Mitropolit Varlaam trebuie să fie pietonală, pornind de la Catedrala metropolitană “Naşterea Domnului” şi până la strada Ismail.

“Pe această stradă sunt mai multe obiective de interes public pentru cei care ne vizitează ţara. Relansând capitala, vom relansa toată ţara”, a precizat Serafim Urechean.

Candidatul PLDM la funcţia de primar a menţionat că şi Piaţa Centrală va fi reamenajată şi va deveni una agroalimentară.

Serafim Urechean a insistat şi pe aspectul depolitizării primăriei, accentuând că PLDM este unicul partid care susţine această idee.

pldm.md