Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2015DeclaraţiiSerafim Urechean

Serafim Urechean promite să reabiliteze râul Bâc în unul navigabil cu zone de odihnă

|versiune pentru tipar| Serafim Urechean, 4 iunie 2015 | 

Candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova la funcţia de Primar general al Municipiului Chişinău, Serafim Urechean, are planuri ambiţioase pentru reabilitarea râului Bâc. Urechean îşi asumă angajamentul să transforme fluviul cu o lungime de 155 km într-unul navigabil, cu zone de agrement şi odihnă pentru localnici şi turişti. Serafim Urechean este convins că un asemenea proiect de anvergură are sorţi de izbândă în condiţiile unei conlucrări fructuoase cu autorităţile public locale.

“Sarcina generaţiei noastre pentru următorii ani este de a readuce râul Bâc la o situaţie normală, deoarece s-a transformat într-o gunoişte. Este de 10 ori mai poluat decât ar fi fost normal. Am lucrat asupra acestui proiect mai mulţi ani de zile şi consider că a venit timpul când noi trebuie să-l realizăm. Să readucem râul la viaţă, să-l transformăm într-o zonă de odihnă pentru chişinăuieni şi oaspeţii capitalei. Vom lărgi albia râului până la 80 de metri şi vom amenaja 9 cascade acvatice. Chişinăul este un oraş verde şi aceasta este o valoare pe care suntem obligaţi s-o transmitem generaţiilor următoare”, a spus Serafim Urechean.

Candidatul la fotoliul de primar general a precizat că proiectul de reabilitare a râului Bâc este finalizat, doar trebuie implementat.

“Acum, eu cred, că noi vom găsi treptat acele peste 150 milioane de lei necesare la momentul lansării şi studiului de fezabilitate a acestui proiect şi vom purcede treptat la realizarea lui. Mizez pe susţinerea tuturor agenţilor economici, pe susţinerea cetăţenilor care vor contribui la realizarea acestui proiect vital pentru Chişinău, pentru viitorul chişinăuienilor”, a punctat Serafim Urechean.

pldm.md