Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2015DeclaraţiiSerafim Urechean

Serafim Urechean promite să soluţioneze problema gunoiştii de la Bubuieci

|versiune pentru tipar| Serafim Urechean, 5 iunie 2015 | 

Astăzi, 5 iunie, candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova la funcţia de Primar general al Municipiului Chişinău, Serafim Urechean, împreună cu echipa de consilieri, şi-au asumat angajamentul să soluţioneze problema gunoiştii din satul Bubuieci, care este un dezastru ecologic pentru capitală. Promisiunea a fost făcută în faţa cetăţenilor chiar la gunoiştea de la Bubuieci.

“Această carieră de argilă, care în trecut era un exemplu de curăţenie, s-a transformat într-o bombă ecologică prin decizia Administraţiei Publice Locale. Este rezultatul inactivităţii, incompetenţei şi a lipsei de dorinţă a autorităţilor de a soluţiona problema”, a spus candidatul PLDM la funcţia de primar. Totodată, Urechean a subliniat că gunoiştea autorizată de la Ţânţăreni, Creţoaia, mai are capacitatea de a depozita încă 18 milioane tone de deşeuri.

“A fost necesar doar de negociat cu acei oameni care s-au revoltat, deoarece APL nu şi-a îndeplinit obligaţiunile asumate. Trebuie să ne asumăm responsabilitatea ca, în cel mult o lună, să curmăm depozitarea deşeurilor aici şi să revenim la poligonul municipal”, a precizat Urechean.

Candidatul la funcţia de primar a specificat că vede rezolvarea problemei în construcţia unei uzine de prelucrare a deşeurilor.

“Trebuie să depunem toate eforturile, să revenim la acel proiect cu germanii, să construim acea uzină de prelucrare a deşeurilor.

Iar aceste 6 milioane de tone de gunoi să le prelucrăm şi în final să lichidăm această bombă ecologică din Bubuieci. Ne asumăm angajamentul de a curma acest dezastru”, a punctat candidatul PLDM la funcţia de primar.

pldm.md