Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2015DeclaraţiiTimotei Ţurcanu

Noi suntem ALTFEL — cinstiţi şi curajoşi! Timotei ŢURCANU, candidatul PNL la primar al Chişinăului, este unul dintre coordonatorii Consiliului Unirii

|versiune pentru tipar| Timotei Ţurcanu, 26 mai 2015

Dl Timotei ŢURCANU este unul dintre coordonatorii Consiliului Unirii, creat la Chişinău în februarie 2012, în preajma împlinirii a 200 de ani de ocupaţie ruso-sovietică. Este preşedinte al Fundaţiei “Turnul Dezrobirii Basarabiei”, entitate membră a Platformei unioniste CU. A participat la toate acţiunile unioniste din aceşti ani, pentru că împărtăşeşte speranţa în obiectivul refacerii unităţii naţionale româneşti. A elaborat — şi sunt publicate pe acest site, — www.consiliul-unirii.ro — pentru a fi dezbătute şi acceptate de către membrii activi de la Chişinău ai Consiliului Unirii, cele mai importante documente de ordin teoretic, politic, ideologic şi cu aplicare pe dimensiunile socială şi economică.

Nu este membru al PNL, dar a candidat pe lista Partidului Naţional Liberal în alegerile din 30 noiembrie, alături de alţi membri ai CU, care au fost în proporţie de 50 la sută pe lista unicului partid unionist, ce promovează consecvent obiectivul sacru al românilor de pe ambele maluri ale Prutului.

Timotei Ţurcanu este persoana propusă în calitate de prim-ministru în Guvernul Unirii, anunţat în campania electorală din toamna anului 2014. Programul PNL din alegerile parlamentare este mereu în discuţii în societate, pentru că reflectă o realitate ce nu poate fi neglijată — este un Program de pregătire a Reîntregirii româneşti.

Şi în această campanie, PNL, candidatul pentru funcţia de primar general al Chişinăului, vin cu un Program amplu, integral, dar şi cu unul comprimat, pentru a-i informa pe cetăţeni ce şansă au să voteze o persoană cu viziuni moderne privind implementarea abordărilor şi a tehnologiilor moderne într-o societate ce întârzie grav la acest compartiment, raportat la statele civilizate, membre ale spaţiului euroatlantic.

Dl Timotei Ţurcanu este consecvent în parcursul său spre Unire şi a acceptat şi această ofertă a adepţilor obiectivului unionist pentru a-i informa, continuu, pe cetăţenii de dincoace de Prut ce şansă, ca naţiune, am avea dacă nu ne-am cantona în scopurile murdare ale politicienilor de la Chişinău, ce au devalizat populaţia, ci dacă am înţelege că putem accede în NATO şi UE prin Reîntregirea ce se poate produce cu mult mai repede decât în 2018.

Haideţi să privim cu îndrăzneală lucrurile, pentru că cei care candidează pe lista PNL sunt ALTFEL — cinstiţi şi curajoşi!

Vitalia Pavlicenco, preşedintele PNL

pnl.md