Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2015DeclaraţiiVasili Chirtoca

Vasili Chirtoca promite să construiască o întreprindere pentru sortarea şi prelucrarea deşeurilor

|versiune pentru tipar| Vasili Chirtoca, 14 mai 2015

Candidatul la postul de primar general al Chişinăului Vasili Chirtoca s-a întîlnit cu colectivul uneia dintre cele mai principale întreprinderi ale capitalei, Î.M. Regia Autosalubritate. La întîlnire, care a avut loc la ora 07.30, pînă la începerea turei de muncă, în dimineaţa zilei de joi, 14 mai, Vasili Chirtoca a fost susţinut de candidatul din partea PCRM la postul de consilier municipal Eduard Muşuc.

Pentru discuţiile cu viitorul primar general s-a adunat întreaga tură de zi a Întreprinderii Autosalubritate — circa o sută de muncitori şi administratori. Oaspeţii au fost întîmpinaţi de vicedirectorul întreprinderii Victor Sergheenco.

Vasili Chirtoca le-a povestit despre planurile de revigorare şi dezvoltare a infrastructurii capitalei. Totodată, el a menţionat că noua echipă a primăriei capitalei îşi va concentra eforturile îndeosebi asupra protecţiei mediului înconjurător al oraşului. “Ideea construcţiei în suburbie a unei întreprinderi pentru sortarea şi prelucrarea deşeurilor, lansată de nenumărate ori în diferite timpuri, dar nerealizată, neapărat va fi transpusă în viaţă de echipa noastră, a promis Vasili Chirtoca. Noi, de asemenea, vom restabili, acţionînd în complex, lacurile şi parcurile din capitală. Şi primul pas va fi interzicerea categorică şi absolută a construcţiilor în zonele verzi”, a specificat Chirtoca.

Răspunzînd la întrebările celor adunaţi despre planurile concrete de stopare a exodului continuu de tineret şi specialişti din Chişinău şi Moldova, Vasili Chirtoca a împărtăşit ideea privind crearea în capitală a unei companii mari de ipotecă: “Spre deosebire de creditele ipotecare existente, care nu pot fi numite altfel decît o capcană a datoriilor, noi vom reuşi, cu sprijinul partenerilor noştri, cu care colaborăm demult şi eficient, să asigurăm acordarea locuitorilor capitalei şi, în primul rînd, tinerilor specialişti, a creditelor pe termen lung, pe un termen de 25 de ani, cu o dobîndă de cel mult 7 la sută anual”, a explicat Chirtoca.

Încheind discuţia cu alegătorii, Vasili Chirtoca le-a mulţumit angajaţilor Întreprinderii Autosalubtitate pentru posibilitatea de a comunica într-o atmosferă informală şi şi-a exprimat speranţa că colectivul de lucru îl va susţine în lupta sa pentru oraş.

chirtoca.md