Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2015DeclaraţiiVasili Chirtoca

Vasili Chirtoca consideră că la construcţia drumurilor prioritate trebuie să li se acorde producătorilor naţionali

|versiune pentru tipar| Vasili Chirtoca, 15 mai 2015

Vasili Chirtoca, candidatul la postul de primar general al capitalei din partea PCRM, şi-a prezentat programul în faţa angajaţilor Întreprinderii Dromas Cons SRL. Potrivit tradiţiei stabilite de Vasili Chirtoca, întîlnirea a avut loc la 15 mai, dimineaţa devreme, pînă la începerea turei de lucru.

La întîlnirea cu candidatul la postul de primar general al Chişinăului au participat circa o sută de angajaţi şi administratori ai Companiei. Întreprinderea Dromas Cons SRL este unul dintre lideri în producerea betonului asfaltic şi executarea lucrărilor rutiere de pe piaţa naţională.

Vasili Chirtoca a prezentat programul echipei sale şi le-a povestit lucrătorilor despre priorităţile selectate în gestiunea capitalei. El a specificat că echipa lui propune să pună principalele accente în gestiunea Chişinăului asupra dezvoltării infrastructurii, inclusiv a celei de transport, extinderii reţelei de autostrăzi şi nodurilor de transport, protecţiei mediului capitalei şi asigurării unui nivel de trai demn pentru toţi locuitorii Chişinăului.

Întrebările care i-au interesat pe ascultători ţineau direct de sfera de activitate a acestora. Ei s-au interesat dacă se va acorda prioritate producătorilor naţionali la alegerea antreprenorilor pentru executarea lucrărilor rutiere. Vasili Chirtoca a asigurat că anume această abordare face parte din cele prioritare.

Muncitorii care au luat cuvîntul au menţionat că, la fel ca şi majoritatea cetăţenilor ţării, ei nu au încredere în politicieni şi au obosit de vorbe goale şi promisiuni deşarte. În răspuns, Vasili Chirtoca a menţionat că înţelege problema, însă cele spuse nu se referă şi la el. Candidatul a specificat că nu se consideră politician, s-a obişnuit să-şi ţină cuvîntul şi niciodată nu renunţă la el, accentuînd că nu în zadar merge la alegeri cu sloganul “De la vorbe la fapte”.

Directorul Companiei Dromas Cons SRL, Piotr Dacin, i-a mulţumit lui Vasili Chirtoca pentru vizită şi a organizat o excursie improvizată prin întreprindere.

chirtoca.md