Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2015DeclaraţiiVasili Chirtoca

Prioritatea trebuie să fie acordată producătorilor autohtoni

|versiune pentru tipar| Vasili Chirtoca, 19 mai 2015 | 

Prioritatea la selectarea antreprenorilor pentru construcţia, reparaţia şi extinderea infrastructurii rutiere trebuie să fie acordată întreprinderilor naţionale, a declarat Vasili Chirtoca, candidatul PCRM la postul de primar general al Chişinăului, în timpul unei întîlniri cu angajaţii şi administraţia întreprinderii municipale Exdrupo. Constructorii de drumuri s-au familiarizat cu programul de gestiune a capitalei propus electoratului de Vasili Chirtoca.

Întîlnirea cu angajaţii Exdrupo a avut loc marţi, 19 mai, dimineaţa devreme. Vasili Chirtoca nu şi-a schimbat regula de a comunica cu alegători — angajaţii întreprinderilor municipale pînă la începutul schimbului de lucru. La întîlnirea cu candidatul s-au adunat circa două sute de angajaţi. Oaspetele a fost întîmpinat de directorul Exdrupo Efim Cheptănari.

“În ultimii opt ani problemele capitalei practic nu au fost soluţionate, a menţionat Chirtoca în discuţia cu angajaţii Exdrupo. Eu şi echipa mea propunem o schemă exactă pentru soluţionarea în complex a tuturor problemelor municipiului. Avem oameni care vor putea să se ocupe cu dezvoltarea şi extinderea gospodăriei orăşeneşti şi programele sociale, ne-a rămas doar să îi organizăm. Iar eu ştiu sigur unde pot fi găsite mijloacele financiare necesare în acest sens. Toate organizaţiile Europei acordă în mod prioritar credite pe termen lung cu o dobîndă avantajoasă pentru dezvoltarea infrastructurii capitalelor. Şi Chişinăul nu va fi o excepţie”, a specificat Vasili Chirtoca.

Vasili Chirtoca i-a asigurat pe cei prezenţi că principalul scop al său în postul de primar general al Chişinăului va fi transformarea capitalei Moldovei într-un oraş european, cu care se vor mîndri locuitorii: “Vom face totul pentru ca tineretul să se convingă că în Patrie sînt perspective pentru viaţă, muncă şi crearea familiei”, a promis Chirtoca.

Reamintim că întreprinderea municipală Exdrupo este unul dintre cei mai mari operatori de lucrări rutiere şi construcţie a podurilor din municipiu.

chirtoca.md