Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2015DeclaraţiiVasili Chirtoca

Administraţia capitalei va munci pentru cetăţeni, şi nu invers

|versiune pentru tipar| Vasili Chirtoca, 21 mai 2015

Candidatul la postul de primar general al capitalei Vasili Chirtoca îşi doreşte ca Chişinăul să devină frumos, amenajat şi modern, iar locuitorii capitalei — fericiţi. “Scopul nostru principal este să-i convingem pe chişinăuieni că ei pot avea o viaţă demnă, pot munci şi crea familii şi în Patrie”, a specificat Chirtoca. El a menţionat acest lucru în carul unei întîlniri cu colectivul Întreprinderii Municipale a Reţelelor Electrice de Iluminat “Lumteh”.

La întîlnire viitorul primar general a promis, în primul rînd, să stopeze construcţiile necontrolate în oraş: “Spre exemplu, sora mea locuieşte în sectorul Rîşcani. Şi întregul bloc aşteaptă că în curînd în locul terenului sportiv din curte va fi construit un bloc multietajat. Deoarece se zvoneşte că cineva a cumpărat acest teritoriu. Aşa ceva nu se va mai întîmpla! Chişinăul s-a proiectat şi s-a construit în complex, cu respectarea tuturor normelor necesare. După ce echipa noastră va ajunge în administraţia orăşenească, vom obţine respectarea cu stricteţe a acestor norme”, a specificat Vasili Chirtoca.

“Vom restabili sistemul în cadrul căruia administraţia orăşenească va munci pentru cetăţeni, şi nu invers, a explicat Chirtoca, referindu-se la politica de cadre pe care intenţionează să o desfăşoare. Vom clarifica ştie sau nu fiecare funcţionar ce anume trebuie să facă. Şi dacă vor fi depistaţi cei «de prisos», le vom sugera să treacă la lucrări practice de menţinere şi extindere a gospodăriei orăşeneşti”, a spus candidatul la postul de primar general.

Abordînd problema transportului public, Chirtoca şi-a exprimat încrederea că acesta trebuie să rămînă în proprietatea municipală, parcul de autobuse şi troleibuze trebuie reînnoite şi, cel mai principal, este necesar să se asigure introducerea călătoriei gratuite cu transportul public orăşenesc. “Recent au încercat să-mi reproşeze că eu nu ştiu cît costă o călătorie cu troleibuzul. Este adevărat. Încă consider că călătoria cu transportul public orăşenesc trebuie să fie gratuită pentru toţi”, a explicat Chirtoca.

chirtoca.md