Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2015DeclaraţiiVasili Chirtoca

Împreună trebuie să salvăm oraşul nostru

|versiune pentru tipar| Vasili Chirtoca, 30 mai 2015

“La alegerile locale din 14 iunie vom fi împreună, umăr la umăr, pentru restabilirea şi prosperitatea Chişinăului nostru. De aceea, am venit aici, direct la voi, pentru a vă povesti despre sine şi a răspunde la întrebări”, le-a spus candidatul PCRM la funcţia de primar general al capitalei, Vasili Chirtoca, locuitorilor din curţile Chişinăului. Vasili Chirtoca şi adepţii lui au mutat întrevederile cu alegătorii de la întreprinderi şi organizaţii în curţile blocurilor din capitală.

“Am activat în sectorul de stat, în domeniul proiectării întreprinderilor mari. Am muncit prin toată Uniunea Sovietică şi am creat, în mare parte, întreprinderi mari, de aceea tot ce ţine de organizarea şi planificarea gospodăriei orăşeneşti le cunosc la modul practic de foarte mult timp”, le-a relatat Vasili Chirtoca locuitorilor curţii unui bloc de la intersecţia străzilor I. Creangă şi V. Belinschi. “Cunosc bine Chişinăul şi iubesc acest oraş, dar nu aş fi candidat la funcţia de primar general, dacă nu aş fi fost convins că încă un mandat de acest fel capitala noastră nu va rezista. Chişinăul degradează vertiginos şi noi împreună trebuie să ne salvăm oraşul”, a subliniat Vasili Chirtoca.

Candidatul a povestit despre prevederile principale ale programului de administrare a municipiului, punînd accent pe proiectele sociale, de care sînt interesaţi majoritatea cetăţenilor. “Imediat după ce vom cîştiga alegerile din 14 iunie, chiar a doua zi, vom începe testarea funcţionarilor primăriei, să vedem dacă aceştea corespund funcţiei din punct de vedere profesional. Funcţionarii eliberaţi din funcţie nu vor rămîne fără o bucată de pîine — îi vom trimite să se ocupe de spaţiile verzi şi gospodăria comunală din capitală. În al doilea rînd, vom crea o întreprindere municipală ipotecară care va oferi credite chişinăuienilor, în special tinerilor specialişti pe care trebuie să-i menţinem în ţară. Creditele pentru procurarea apartamentelor vor fi acordate pe o perioadă de 25–30 de ani, cu o rată a dobînzii de doar 7% anual. Loturile de pămînt în capitală vor fi vîndute doar în cadrul unor licitaţii deschise, iar banii obţinuţi vor fi cheltuiţi pentru construcţia spaţiului locativ municipal”, a promis Vasili Chirtoca.

În timpul comunicării cu chişinăuienii candidatul a trebuit să răspundă la mai multe întrebări deloc uşoare, cum ar fi “cînd veţi tăia plopii?” sau “cum se poate trăi cu o pensie de 900 de lei?”. De menţionat că pe majoritatea oamenilor care au venit cu întrebări Vasili Chirtoca i-a programat în audienţă, pentru a pătrunde în esenţa celor mai complicate probleme şi a oferi ajutorul posibil încă pînă la alegeri.

“Sînt om de cuvînt şi nu voi renunţa niciodată la ceea ce am spus. Odată cu venirea mea la Primărie autorităţile locale vor înceta să mai facă politicianism şi se vor ocupa în exclusivitate de problemele oraşului. Sincer contez pe susţinerea dumneavoastră la alegeri şi ulterior, în cadrul realizării planului nostru de restabilire a Chişinăului”, a spus în încheiere Vasili Chrtoca.

chirtoca.md