Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2015DeclaraţiiVasili Chirtoca

Nisip “marca Chirtoca”. Candidatul comuniştilor la şefia Primăriei amenajează plaja lacului Ghidighici

|versiune pentru tipar| Vasili Chirtoca, 9 iunie 2015

Plaja de la Ghidighici urmează să-şi recapete aspectul de altădată. Candidatul PCRM, Vasili Chirtoca a adus pe malul lacului mai multe tone de nisip, iar susţinătorii săi au vopsit cabinele de schimb.

Săptămâna trecută, de pe plaja din Ghidighici au fost strânse deşeurile menajere.

“Amenajăm plaja aceasta să aibă posibilitate locuitorii Chişinăului să odihnească aici. Aici trebuie să fie salvatorii, aici trebuie să fie tot ce trebuie pentru securitatea la cei care se odihnesc. Noi vom duce lucrul acesta până la capăt”, a spus Vasili Chirtoca.

Lucrările de amenajare vor fi încheiate la sfârşitul săptămânii viitoare.

“Deja weekend-ul viitor, locuitorii Capitalei vor putea să vină pe plaja curată, restaurată, de pe malul lacului Ghidighici şi absolut gratuit să petreacă timpul cu familia şi să se scalde în lacul Ghidighici”, a declarat o femeie.

“Misiunea este să vopsim, să facem ceva bun pentru oameni, plaja, ca aici să fie foarte bine”, a zis o altă femeie.

Primul om care a testat plaja a criticat modul în care se desfăşoară lucrările.

“Dacă ar fi făcut cum se cuvine. Eu deja văd unele neajunsuri. Acolo, lângă bordură, trebuie astupate mai întâi gropile, apoi să pună nisip. Îmi pare rău că se face risipă”, a spus un bărbat.

Concurenţii electorali mai au dreptul de a face campanie până vineri.

Către cea de-a 580-a aniversare a Chişinăului ar putea apărea o copie interactivă a capitalei în formatul 3D

Un grup de tineri arhitecţi a pregătit un proiect de creare a unei machete 3D de proporţii a Chişinăului. În momentul de faţă entuziaştii caută un lot de pămînt în raza oraşului, cu o suprafaţă de circa 500 de metri pătraţi, şi sponsori. Preşedintele holdingului DAAC-Hermes, Vasili Chirtoca, a promis să susţină proiectul după ce se va familiariza cu toate detaliile conceptului.

Teritoriul cu suprafaţa de 500 de metri pătraţi, situat în raza Chişinăului, şi ajutorul substanţial al sponsorilor sînt necesare pentru construcţia machetei oraşului către cea de-a 580-a aniversare a Chişinăului care va fa marcată în 2016. Conceptul grupului de tineri arhitecţi nu este o simplă machetă de plastic, ci un complex informaţional de divertisment, realizat în baza materialelor şi tehnologiilor moderne. Macheta poate deveni nu numai un cadou pentru Chişinău cu ocazia jubileului, dar şi un loc de recreere şi divertisment pentru locuitorii şi oaspeţii capitalei, precum şi o atracţie pentru turiştii străini, deoarece deocamdată nici într-o ţară din lume nu a fost realizat un astfel de proiect.

În cadrul întîlnirii cu conducerea holdingului DAAC Hermes, grupul de iniţiativă al proiectului a prezentat conceptul acestuia. Vasili Chirtoca a manifestat interes pentru iniţiativa în cauză şi şi-a exprimat disponibilitatea de a susţine construcţia machetei interactive a Chişinăului în formatul 3D după ce se va familiariza cu detaliile proiectului.

chirtoca.md