Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2015DeclaraţiiVasili Chirtoca

Chirtoca i-a prezentat pe candidaţii la postul de consilier municipal proveniţi din mediul de afaceri

|versiune pentru tipar| Vasili Chirtoca, 10 iunie 2015

În cadrul unei întîlniri de lucru cu activul, susţinută la Sala cu Orgă a capitalei, candidatul la postul de primar general al capitalei din partea PCRM, Vasili Chirtoca, i-a prezentat pe membrii echipei sale proveniţi din mediul de afaceri. Discuţia cu activiştii a continuat cu dezbaterea unui şir de proiecte economice orientate spre majorarea bugetului municipiului.

“Discutînd cu liderul PCRM, Vladimir Voronin, chestiunea consimţămîntului meu de a candida la postul de primar general al Chişinăului din partea Partidului Comuniştilor, noi am convenit, iar conducerea Partidului a fost de acord ca lista candidaţilor la funcţia de consilier municipal să-i includă pe cei mai buni reprezentanţi ai Partidului Comuniştilor şi mediului de afaceri din ţara noastră”, a menţionat Vasili Chirtoca. Şi iată că sîmbătă a fost aprobată lista finală a reprezentanţilor mediului de afaceri incluşi în lista candidaţilor la funcţia de consilier municipal în echipa noastră. Eu vi-i prezint pe candidaţii noştri. Aceştia sînt: Ghenadie Botnaru, vicepreşedintele DAAC Hermes Group, Vlad Chircu, vicedirectorul general al companiei DAAC Eco Plant, Alexandr Panov, vicedirectorul general al companiei Kentford. El a fost pe vremuri directorul Institutului Unional de Proiectări din Chişinău, are experienţă mare în urbanistică. Andrei Elistratov, directorul general al Companiei ArtMarket. Oleg Reuleţ, directorul general al Companiei Agromaşina. La desert i-am lăsat pe doi de Pavel: Pavel Guţu, vicedirector al Companiei Auto Mall, şi Pavel Melnic, director de marketing al Companiei Viorica, a spus Vasili Chirtoca.

El a specificat că echipa unită a PCRM nu este altceva decît un aliaj de experienţă, tineret şi dorinţa de a schimba ceva, avînd la temelie cunoştinţele şi profesionalismul. Vasili Chirtoca şi-a exprimat încrederea că echipa condusă de el are şanse mari să cîştige alegerile din 14 iunie şi în orice caz va contribui semnificativ la restabilirea şi dezvoltarea Chişinăului.

De asemenea, în cadrul şedinţei s-au discutat proiectele şi principalele direcţii ale activităţii economice a noilor autorităţi ale capitalei pentru majorarea bugetului municipal.

Plaja de la Ghidighici va fi renovată

La Vatra — suburbie a Chişinăului — se încheie cu succes proiectul de reabilitare a plajei lacului Ghidighici. Proiectul a fost elaborat şi este implementat de organizaţia Sporter.md în comun cu mai multe organizaţii obşteşti, cu susţinerea financiară a conducătorului holdingului “DAAC Hermes”, Vasili Chirtoca, candidatul la funcţia de primar general al municipiului Chişinău.

“A sosit vara, iar locuitorii Chişinăului practic nu au unde să se bronzeze şi să se scalde”, a menţionat pentru NOI.md managerul proiectului de reabilitare a plajei, Ecaterina Baclanova, care reprezintă Sporter.md. “Plaja de la Vadul lui Vodă şi cele cîteva lacuri din Chişinău sînt insuficiente, iar multe bazine acvatice în genere sînt închise. Un grup de la Sporter.md a venit la plaja de la Ghidighici cu treburi legate de sport şi a văzut în ce stare se află aceasta. Am decis să o reabilităm. Ne-am adresat la mai multe instituţii de stat, însă nimeni nu a reacţionat la ideea noastră, în afară de domnul Vasile Chirtoca, care imediat după prima noastră adresare ne-a telefonat şi ne-a spus că plaja va fi renovată, or, chişinăuienii trebuie să aibă un loc de odihnă cu familia”.

Ecaterina a relatat că la plajă a fost deja adus peste o mie de metri cubi de nisip, a fost arendată tehnică specială pentru curăţarea litoralului şi nivelarea nisipului. Concomitent, se realizează un proiect privind reabilitarea şi decorarea artistică în stil modern a cabinelor de schimb. “Cred că peste două săptămîni doritorii deja se vor putea odihni pe plajă”, a spus Ecaterina Baclanova.

Candidatul la funcţia de primar al capitalei Vasili Chirtoca, care patronează proiectul de reabilitare a plajei de la Ghidighici, a urmărit procesul de descărcare a nisipului şi curăţare a litoralului de către voluntari cu satisfacţie vădită: “Această plajă îmi aminteşte de copilărie şi adolescenţă. Noi veneam aici pe biciclete, jucam fotbal şi volei, petreceam aici aproape întreaga vară. Privind la ceea ce se întîmplă acum în ţara noastră, compar cu situaţia din perioada sovietică, pe care o critică aşa-zişii democraţi şi liberali. Văd cît de mult a degradat ţara şi principalul ei oraş. Aici era o plajă minunată, amenajată, cu locuri de alimentaţie publică. În fiecare seară plaja era curăţată, tot aici se afla o dragă de curăţare a litoralului de nămol, alge şi stufiş. Această zona de odihnă trebuie reabilitată, aici este necesar de investit atît de cît e nevoie, şi este o sumă importantă. Deocamdată însă, vom face totul pentru a reanima plaja, astfel încît aici să poată fi deschis sezonul estival din acest an. La anul viitor ne vom ocupa de acest loc mai îndeaproape şi vom finaliza lucrările de amenajare şi de restituire a acestei plaje Chişinăului şi locuitorilor capitalei în calitate de cadou către aniversarea a 580-a a oraşului nostru. Cu regret, pînă acum aşa şi nu am reuşit să dăm de primarul Vatrei, pentru a stabili cine şi cum gestionează acest teritoriu”, a spus Vasili Chirtoca.

chirtoca.md