Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2015DeclaraţiiZinaida Greceanîi

Programa Zinaidei Greceanîi: 50.000 de noi locuri de muncă, creşterea salariilor şi indemnizaţiilor, anularea şi compensarea datoriilor, transport nou, parcări şi şosea de centură

|versiune pentru tipar| Zinaida Greceanîi, 1 mai 2015

Echipa Partidului Socialiştilor a elaborat un program cuprinzător de acţiune pentru a îmbunătăţi situaţia din municipiul Chişinău, care PSRM merge la aceste alegeri locale. Astăzi, 1 mai, în cadrul mitingului, care a avut loc la sfîrşitul marşului echităţii sociale, candidatul formaţiunii pentru funcţia de primar Zinaida Greceanîi a menţionat care sunt priorităţile cheie ale programului:

În următorii 4 ani, vom crea în capitală 50.000 de noi locuri de muncă

Vom construi cel puţin 2000 de apartamente sociale, iar pentru procurarea altor 8000 de apartamente vom crea condiţii ipoticare avantajoase.

În cadrul programului municipal “Construieşte propria ta casă” familiile tinere vor primi loturi de pămînt în raza municipiului.

Mărirea alocaţiilor pentru naşterea copiilor!

În politica socială a noii conduceri a primăriei o importanţă deosebită va fi acordată familiilor tinere şi maternităţii. Pentru fiecare copil născut în Chişinău, vom aloca de la buget o sumă de 2.000 de lei în plus faţă de îndemnizaţiile existente la naştere.

400 de noi terenuri de joacă

Timp de 4 ani în curţile blocurilor din capitală vor fi echipate şi construite 400 de terenuri de joacă pentru copii şi locuri de divertisment. Toate acestea vor fi iluminate.

Creşterea salariului profesorilor, medicilor şi a altor angajaţi ai statului

Profesorii, educatorii din grădiniţe, medicii şi alţi angajaţi de stat vor primi un bonus suplimentar la salariul de bază în mărime de 20%.

Datoriile — le vom compensa sau anula!

Vom anula sau compensa datoriile istorice în capitală şi suburbiile acesteia pentru serviciile comunale. Pentru a corecta situaţia ruşinoasă şi umilitoare cu datorii la servicii, în care au ajuns mai mult de 70 de mii de familii, ne-am angajat să compensăm 60% din suma facturilor lunare în timpul sezonului de încălzire. În plus, vom facilita accesul la asistenţă socială.

200 de noi unităţi de transport, drumuri noi, parcări şi o şosea de centură pentru a elibera centrul capitalei

Vom rezolva problemele de transport urban, vom construi noi drumuri, vom uni raioanele, vom construi o şosea de centură pentru a elibera centrul capitalei. Pentru a face acest lucru, vom construi parcări subterane şi la suprafaţă. Transportul public va fi o prioritate. Parcul de troleibuze şi autobuze va fi suplinit cu pînă la 200 de unităţi în patru ani.

Până la sfârşitul anului vom avea planul general de dezvoltare a Chişinăului

Capitala în cele din urmă va începe să se dezvolte civilizat, conform planului. Până în luna decembrie curent, vom adopta planul general de dezvoltare a Chişinăului.

“Aceasta este o parte dintr-o mică parte a programului, pe care mă angajez să-l pun în aplicare, împreună cu echipa noastră. Vreau să vă asigur că voi fi un primar corect şi economic, care lucrează în interesul tuturor cetăţenilor, atît în Chişinău cît şi în fiecare din cele 18 de suburbii”, a conchis Greceanîi.

actualitati.md