Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2015DeclaraţiiZinaida Greceanîi

Zinaida Greceanîi: În ultimii ani peste 14 ha de teren, care aparţinea instituţiilor medicale din Chişinău a fost privatizat sau cedat ilegal!

|versiune pentru tipar| Zinaida Greceanîi, 18 iunie 2015 | 

Astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, Zinaida Greceanîi, candidat pentru funcţia de primar general al municipiului Chuişinău a făcut o trecere în revistă a fărădelegilor pe care le săvîrşeşte actuala administraţie a municipiului în privinţa terenurilor adiacente spitalelor municipale.

“Parcarea de la spitalul republican, terenurile de la maternitatea nr.2, aşa numita optimizare a spitalului nr. 4 din centrul capitalei, unde sînt peste 1,5 ha, preţul de piaţă al căruia este de cîteva milioane euro, terenurile de la spitalul Ignatenco, terenul din spatele spitalului nr.3 «Sf. Treime» sînt doar cîteva cazuri de abuzuri grave a administraţiei capitalei. În privinţa tuturor acestora sînt decizii ale CMC, de cedare sau dare în arendă. (nr şi copiile deciziilor în acest sens le putem prezenta)”, a menţionat Doamna Greceanîi.

Candidatul la funcţia de primar general a specificat că pe aceste terenuri construcţiile sunt realizate de companiile SRL “Darsimid”, SRL “Dansicons” şi SRL D&D, care aparţin consilierilor, deputaţilor şi sau membrilor Partidului Liberal. Totodată Zinaida Greceanîi a subliniat că, de regulă, lucrările de construcţie sînt efectuate cu grave încălcări ale normelor de urbanism. În acelaşi timp, instituţiile medicale nu sînt reparate cu anii.

“Intenţionăm să oprim furtul terenurilor municipale din preajma instituţiilor medicale. Să le amenajăm, nu să le distrugem. Eu sînt gata să susţin proiecte inovatoare ale tinerilor, cum a fost de exemplu cel de amenajare a scuarului din faţa teatrului Cehov, realizat de o persoană de pe lista dlui Nantoi, tînărul Chironda Victor, care cu eforturi mici, dar cu implicare a schimbat la faţă exteriorul teatrului. Eu voi susţine astfel de proiecte”, a estimat Greceanîi.

De asemenea candidatul PSRM la funcţia de primar al Chişinăului şi-a declarat intenţia de a stopa procesul de lichidare a instituţiilor medicale din capitală. “Avem deja o înţelegere privind completarea parcului de ambulanţe din Chişinău cu 45 unităţi de transport, inclusiv cu ambulanţe de reanimare, în primul rînd pentru a scurta timpul de reacţionare şi de sosire la faţa locului pînă la 10 minute. Planificăm în cadrul unei instituţii medicale municipale să creăm un centru diagnostic modern, dotat cu un tomograf şi alt aparataj medical de performanţă, unde fiecare locuitor al Chişinăului va putea să facă o investigaţie medicală gratuită o dată la doi ani”, a mai spus Zinaida Greceanîi.

În cadrul conferinţei de presă Zinaida Greceanîi a comentat invitaţia la dezbateri, lansată de către contracandidatul Dorin Chirtoacă: “Nu l-am angajat pe Dorin Chirtoacă în calitate de secretar ca să-mi facă el agenda”, a specificat Greceanîi.

socialistii.md