Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2018Documente CEC

Hotărîre cu privire la înregistrarea dlui Vasile Costiuc în calitate de candidat la funcţia de Primar General al municipiului Chişinău, desemnat de către Partidul politic “Democraţia Acasă”

|versiune pentru tipar| CECE mun. Chişinău, 10 aprilie 2018, nr. 10

La data de 04 aprilie 2018, Partidul Politic “Democraţia Acasă” a depus la Consiliul Electoral al Circumscripţiei Electorale municipale Chişinău nr. l un demers, prin care solicită înregistrarea în calitate de candidat la funcţia de Primar General al municipiului Chişinău a domnului Costiuc Vasile la alegerile locale noi din 20 mai 2018, cu următoarele acte anexate:

Partidul Politic “Democraţia Acasă” a înaintat Consiliului Electoral al Circumscripţiei Electorale municipale Chişinău nr. 1 simbolul electoral pentru imprimare în buletinul de vot reprezentat printr-o imagine grafică, compusă din şapte stele albe, care simbolizează începutul, misiune, responsabilitate, creaţie, dezvoltarea continuă şi durabilă a societăţii. Stelele sunt aranjate sub formă de cerc, iar pe mijloc este amplasat cuvântul “DA”, abrevierea de la “Democraţia Acasă”. Atât stelele, cât şi abrevierea “DA” sunt de culoare albă şi sunt plasate pe un fundal albastru închis. Simbolul este inscripţionat pe siglă, drapel şi alte însemne oficiale ale partidului, în aranjamente grafice.

Materialele prezentate au fost verificate şi s-a constatat că ele corespund prevederilor Codului Electoral.

Totodată, de la Autoritatea Naţională de Integritate a Republicii Moldova, a parvenit informaţia prind cadrul de integritate a candidatului desemnat.

În conformitate cu art. 13 alin. (2), 29, 46, 49, 53 alin. (4), 135, 136, 137 din Codul Electoral nr. 1381-XIII din 21 noiembrie 1997, Consiliul Electoral al Circumscripţiei Electorale municipale Chişinău nr. 1

HOTĂRĂŞTE:

  1. Se înregistrează candidatul la funcţia de Primar General al municipiului Chişinău din partea Partidului Politic “Democraţia Acasă” — domnul Costiuc Vasile, la alegerile locale noi din 20 mai 2018.
  2. Se înregistrează simbolul electoral al candidatului din partea Partidului Politic “Democraţia Acasă” reprezentat printr-o imagine grafică, compusă din şapte stele albe, care simbolizează începutul, misiune, responsabilitate, creaţie, dezvoltarea continuă şi durabilă a societăţii. Stelele sunt aranjate sub formă de cerc, iar pe mijloc este amplasat cuvântul “DA”, abrevierea de la “Democraţia Acasă”. Atât stelele, cât şi abrevierea “DA” sunt de culoare albă şi sunt plasate pe un fundal albastru închis. Simbolul este inscripţionat pe siglă, drapel şi alte însemne oficiale ale partidului, în aranjamente grafice.
  3. Prezenta hotărâre intră în vigoare la data adoptării.