Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2018Documente CEC

Hotărîre cu privire la înregistrarea dlui Alexandr Roşco în calitate de candidat la funcţia de Primar General al municipiului Chişinău, desemnat de către Partidul politic “Casa Noastră — Moldova”

|versiune pentru tipar| CECE mun. Chişinău, 10 aprilie 2018, nr. 12

La data de 04 aprilie 2018, Partidul Politic “Casa Noastră — Moldova” a depus la Consiliul Electoral al Circumscripţiei Electorale municipale Chişinău un demers, prin care solicită înregistrarea în calitate de candidat la funcţia de Primar General al municipiului Chişinău a domnului Roşco Alexandr la alegerile locale generale din 20 mai 2018, cu următoarele documente anexate:

Partidul Politic “Casa Noastră — Moldova” a înaintat Consiliului Electoral simbolul electoral pentru imprimare în buletinul de vot, simbolul fiind compus din combinaţia de patru litere a alfabetului chirilic: П, Л, Н, Х. Literele П şi Х sunt de o mărime egală, literele Л şi Х sunt mai mici în jumătate de la mărimea iniţială a literelor П şi Х. Literele П şi Х sunt plasate pe marginea simbolului, între ele, în mijlocul simbolului, sunt plasate literele Л şi Х. Litera Л, în combinaţia literelor mici este amplasată deasupra literei Х, şi respectiv litera Х este amplasată în partea de jos a combinaţiei literelor mici. Toate literele sunt de culoare neagră imprimate pe un fon de culoare albă.

Materialele prezentate au fost verificate şi s-a constatat că ele corespund prevederilor Codului Electoral.

Totodată, de la Autoritatea Naţională de Integritate a Republicii Moldova, a parvenit informaţia prind cadrul de integritate a candidatului desemnat.

Conform art. 13 alin. (2), 29, 46, 49, 53 alin. (4), 135, 136, 137 din Codul Electoral nr. 1381-XIII din 21 noiembrie 1997, Consiliul Electoral al Circumscripţiei Electorale municipale Chişinău nr. 1

HOTĂRĂŞTE:

  1. Se înregistrează candidatul la funcţia de Primar General al municipiului Chişinău din partea Partidului Politic “Casa Noastră — Moldova” — domnul Roşco Alexandr, la alegerile locale generale din 20 mai 2018.
  2. Se înregistrează simbolul electoral al candidatului din partea Partidului Politic “Casa Noastră — Moldova” reprezentat prin combinaţia de patru litere a alfabetului chirilic: П, Л, Н, Х. Literele П şi Х sunt de o mărime egală, literele Л şi Н sunt mai mici în jumătate de la mărimea iniţială a literelor П şi Х. Literele П şi Х sunt plasate pe marginea simbolului, între ele, în mijlocul simbolului, simt plasate literele Л şi Х. Litera Л, în combinaţia literelor mici este amplasată deasupra literei Х, şi respectiv litera Х este amplasată în partea de jos a combinaţiei literelor mici. Toate literele sunt de culoare neagră imprimate pe un fon de culoare albă.
  3. Prezenta hotărâre intră în vigoare la data adoptării.