Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2018Documente CEC

Hotărîre cu privire la înregistrarea dlui Victor Strătilă în calitate de candidat la funcţia de Primar General al municipiului Chişinău, desemnat de către Partidul politic “Partidul Verde Ecologist”

|versiune pentru tipar| CECE mun. Chişinău, 17 aprilie 2018, nr. 16

La data de 12 aprilie 2018, Partidul Politic “Partidul Verde Ecologist” a depus la Consiliul Electoral al Circumscripţiei Electorale municipale Chişinău nr. 1 un demers, prin care solicită înregistrarea în calitate de candidat la funcţia de Primar General al municipiului Chişinău, a domnului Victor Strătilă, la alegerile locale noi din 20 mai 2018, cu următoarele acte anexate:

Partidul Politic “Partidul Verde Ecologist” a înaintat Consiliului Electoral simbolul electoral pentru imprimare în buletinul de vot reprezentat: “simbolul Partidul Verde Ecologist este floarea soarelui de culoarea galbenă pe fundal verde, denumirea partidului este scrisă cu culoare albă. Culoarea electorală este verde”.

Materialele prezentate au fost verificate şi s-a constatat că ele corespund prevederilor Codului Electoral.

Totodată, de la Autoritatea Naţională de Integritate a RM, a parvenit răspunsul cu nr. 04/248 din 17 aprilie 2018, potrivit căruia domnul Victor Strătilă, nu a fost subiect al verificărilor efectuate de către Comisia Naţională de Integritate (actualmente Autoritatea Naţională de Integritate), respectiv nu dispune de careva informaţii despre posibila implicare a acestuia în activităţi contrare intereselor funcţiei publice.

În conformitate cu art. 13 alin. (2), 29, 46, 49, 53 alin. (4), 135, 136, 137 din Codul Electoral nr. 1381-XIII din 21 noiembrie 1997, Consiliul Electoral al Circumscripţiei Electorale municipale Chişinău nr. 1

HOTĂRĂŞTE:

  1. Se înregistrează candidatul la funcţia de Primar General al municipiului Chişinău din partea Partidului Politic “Partidul Verde Ecologist”, domnul Victor Strătilă, la alegerile locale noi din 20 mai 2018.
  2. Se înregistrează simbolul electoral al candidatului din partea Partidului Politic “Partidul Verde Ecologist” reprezentat: “din floarea soarelui de culoarea galbenă pe fundal verde, denumirea partidului este scrisă cu culoare albă. Culoarea electorală este verde”.
  3. Se înregistrează domnul Vasile Fotescu, în calitate de reprezentant cu drept de vot consultativ în cadrul Consiliului Electoral al Circumscripţie Electorale municipale Chişinău nr. 1.
  4. Prezenta hotărâre intră în vigoare la data adoptării.