Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2018Documente CEC

Hotărîre cu privire la înregistrarea dlui Constantin Codreanu în calitate de candidat la funcţia de Primar General al municipiului Chişinău, desemnat de către Partidul politic “Partidul Unităţii Naţionale”

|versiune pentru tipar| CECE mun. Chişinău, 21 aprilie 2018, nr. 17

La data de 19 aprilie 2018, Partidul Politic “Partidul Unităţii Naţionale” a depus la Consiliul Electoral al Circumscripţiei Electorale municipale Chişinău un demers, prin care solicită înregistrarea în calitate de candidat la funcţia de Primar General al municipiului Chişinău a domnului Codreanu Constantin la alegerile locale noi, din 20 mai 2018, cu următoarele acte anexate:

Partidul Unităţii Naţionale a înaintat Consiliului Electoral simbolul electoral pentru imprimare în buletinul de vot reprezentat printr-o: “Sintagmă Partidul Unităţii Naţionale. scris cu culoare bordo şi este format dintr-un cerc bordo în interiorul căruia este amplasată prescurtarea denumirii partidului, adică iniţialele «PUN» de culoare albă”.

Materialele prezentate au fost verificate şi se constată că ele corespund prevederilor Codului Electoral.

Totodată, de la Autoritatea Naţională de Integritate a RM, a parvenit răspunsul cu nr. 04/311 din 20 aprilie 2018, potrivit căruia domnul Codreanu Constantin nu a fost subiect al verificărilor efectuate de către Comisia Naţională de Integritate (actualmente Autoritatea Naţională de Integritate), respectiv nu dispune de careva informaţii despre posibila implicare a acestuia în activităţi contrare intereselor funcţiei publice.

În conformitate cu art. 13 alin. (2), 29, 46, 49, 53 alin. (4), 135, 136, 137 din Codul Electoral nr. 1381-XIII din 21 noiembrie 1997, Consiliul Electoral al Circumscripţiei Electorale municipale Chişinău nr. 1

HOTĂRĂŞTE:

  1. Se înregistrează candidatul la funcţia de Primar General al municipiului Chişinău din partea Partidului Politic “Partidul Unităţii Naţionale” — domnul Codreanu Constantin, la alegerile locale noi din 20 mai 2018.
  2. Se înregistrează simbolul electoral al candidatului din partea Partidului Unităţii Naţionale reprezentat printr-o: “Sintagmă Partidul Unităţii Naţionale, scris cu culoare bordo şi este format dintr-un cerc bordo în interiorul căruia este amplasată prescurtarea denumirii partidului, adică iniţialele «PUN» de culoare albă”.
  3. Se înregistrează domnul Cobîşenco Ion, în calitate de reprezentant cu drept de vot consultativ în cadrul Consiliului Electoral al Circumscripţiei Electorale municipale Chişinău nr. 1.
  4. Prezenta hotărâre intră în vigoare la data adoptării.