Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2018Documente CEC

Hotărîre cu privire la înregistrarea dlui Alexandru Mîţu în calitate de candidat la funcţia de Primar General al municipiului Chişinău, desemnat de către Partidul politic “Partidul Ruso-Slavean din Moldova”

|versiune pentru tipar| CECE mun. Chişinău, 21 aprilie 2018, nr. 18

La data de 18 aprilie 2018, Partidul Politic “Partidul Ruso-Slavean din Moldova” a depus la Consiliul Electoral al Circumscripţiei Electorale municipale Chişinău un demers, prin care solicită înregistrarea în calitate de candidat la funcţia de Primar General al municipiului Chişinău a domnului Mîţu Alexandru la alegerile locale noi, din 20 mai 2018, cu următoarele acte anexate:

Partidul Politic “Partidul Ruso-Slavean din Moldova” a înaintat Consiliului Electoral simbolul electoral pentru imprimare în buletinul de vot reprezentat prin: “imaginea unui urs (animal), care stă pe patru labe întors la 45 de grade la dreapta”.

Materialele prezentate au fost verificate şi se constată că ele corespund prevederilor Codului Electoral.

Totodată, de la Autoritatea Naţională de Integritate a RM, a parvenit răspunsul cu nr. 04/818 din 20 aprilie 2018, potrivit căruia domnul Mîţu Alexandru nu a fost subiect al verificărilor efectuate de către Comisia Naţională de Integritate (actualmente Autoritatea Naţională de Integritate), respectiv nu dispune de careva informaţii despre posibila implicare a acestuia în activităţi contrare intereselor funcţiei publice.

În conformitate cu art. 13 alin. (2), 29, 46, 49, 53 alin. (4), 135, 136, 137 din Codul Electoral nr. 1381-XIII din 21 noiembrie 1997, Consiliul Electoral al Circumscripţiei Electorale municipale Chişinău nr. 1

HOTĂRĂŞTE:

  1. Se înregistrează candidatul la funcţia de Primar General al municipiului Chişinău din partea Partidului Politic “Partidul Ruso-Slavean din Moldova” — domnul Mîţu Alexandru, la alegerile locale noi din 20 mai 2018.
  2. Se înregistrează simbolul electoral al candidatului din partea Partidului Politic “Partidul Ruso-Slavean din Moldova” reprezentat prin: “imaginea unui urs (animal), care stă pe patru labe întors la 45 de grade la dreapta”.
  3. Prezenta hotărâre intră în vigoare la data adoptării.