Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2018Documente CEC

Hotărîre cu privire la înregistrarea dlui Maxim Braila în calitate de candidat la funcţia de Primar General al municipiului Chişinău, desemnat de către Partidul politic “Partidul Popular din Republica Moldova”

|versiune pentru tipar| CECE mun. Chişinău, 21 aprilie 2018, nr. 19

La data de 18 aprilie 2018 Partidul Politic Partidul Popular din Republica Moldova a depus la Consiliul Electoral al Circumscripţiei Electorale municipale Chişinău nr. 1 un demers, prin care solicită înregistrarea în calitate de concurent electoral la alegerile locale noi din 20 mai 2018 la funcţia de Primar General al municipiului Chişinău a domnului Braila Maxim cu următoarele documente anexate:

Partidul Politic Partidul Popular din Republica Moldova a înaintat Consiliului Electoral simbolul electoral pentru imprimare în buletinul de vot care reprezintă un pătrat alb, în centru un măr conturat cu violet, care are codiţă şi o frunzuliţă de culoare portocalie. Mărul are la bază denumirea partidului expusă în trei rânduri cu culoarea violet şi portocaliu: Partidul Popular din Republica Moldova.

Materialele prezentate au fost verificate şi s-a constatat că ele corespund prevederilor Codului Electoral.

Totodată, de la Autoritatea Naţională de Integritate a RM, a parvenit răspunsul cu nr. 04/305 din 19 aprilie 2018, potrivit căruia domnul Braila Maxim nu a fost subiect al verificărilor efectuate de către Comisia Naţională de Integritate (actualmente Autoritatea Naţională de Integritate), respectiv nu dispune de careva informaţii despre posibila implicare a acestuia în activităţi contrare intereselor funcţiei publice.

În conformitate cu art. 13 alin. (2), 29, 46, 49, 53 alin. (4), 135, 136, 137 din Codul Electoral nr. 1381-XIII din 21 noiembrie 1997, Consiliul Electoral al Circumscripţiei Electorale municipale Chişinău nr. 1

HOTĂRĂŞTE:

  1. Se înregistrează candidatul la funcţia de Primar General al municipiului Chişinău din partea Partidului Politic Partidul Popular din Republica Moldova, dl. Braila Maxim la alegerile locale noi din 20 mai 2018.
  2. Se înregistrează simbolul electoral al candidatului din partea Partidului Politic Partidul Popular din Republica Moldova, care reprezintă un pătrat alb, în centru un măr conturat cu violet, care are codiţă şi o frunzuliţă de culoare portocalie. Mărul are la bază denumirea partidului expusă în trei rânduri cu culoarea violet şi portocaliu: Partidul Popular din Republica Moldova.
  3. Se înregistrează d-na Talmaci Nina, în calitate de reprezentant cu drept consultativ de vot în cadrul Consiliului Electoral al Circumscripţie Electorale municipale Chişinău nr. 1.
  4. Prezenta hotărâre intră în vigoare la data adoptării.