Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2018Documente CEC

Hotărîre cu privire la înregistrarea doamnei Alexandra Can în calitate de candidat la funcţia de Primar General al municipiului Chişinău, desemnat de către Partidul Naţional Liberal

|versiune pentru tipar| CECE mun. Chişinău, 23 aprilie 2018, nr. 20

La data de 18 aprilie 2018 Partidul Naţional Liberal a depus la Consiliul Electoral al Circumscripţiei Electorale municipale Chişinău un demers, prin care solicită înregistrarea în calitate de candidat la funcţia de Primar General al municipiului Chişinău doamna Alexandra Can la alegerile locale noi din 20 mai 2018 cu următoarele documente anexate:

Partidul Naţional Liberal a înaintat Consiliului Electoral simbolul electoral pentru imprimare în buletinul de vot reprezentat prin: săgeata în pătrat, sub care se află prescurtarea PNL. Culorile partidului şi ale semnului permanent, semnului electoral şi ale simbolului electoral sunt albastru şi galben. Prescurtarea PNL este denumirea abreviată a Partidului Naţional Liberal. Simbolul electoral al PNL se prezintă pentru buletinele de vot în alb/negru cu Săgeata de culoare albă într-un pătrat cu fundal negru.

Materialele prezentate au fost verificate şi s-a constatat că ele corespund prevederilor Codului Electoral.

Totodată, de la Autoritatea Naţională de Integritate a RM a parvenit răspunsul cu nr. 04/307 din 19.04.2018 potrivit căruia d-na Alexandra Can nu a fost subiect al verificărilor efectuate de către Comisia Naţională de Integritate (actualmente Autoritatea Naţională de Integritate), respectiv nu dispune de careva informaţii despre posibila implicare a acestuia în activităţi contrare intereselor funcţiei publice.

În conformitate cu art. 13 alin. (2), 29, 46, 49, 53 alin. (4), 135, 136, 137 din Codul Electoral nr. 1381-XIII din 21 noiembrie 1997, Consiliul Electoral al Circumscripţiei Electorale municipale Chişinău nr. 1

HOTĂRĂŞTE:

  1. Se înregistrează candidatul la funcţia de Primar General al municipiului Chişinău din partea Partidului Naţional Liberal — doamna Can Alexandra, la alegerile locale noi din 20 mai 2018.
  2. Se înregistrează simbolul electoral al candidatului din partea Partidului Naţional Liberal reprezentat prin săgeata în pătrat, sub care se află prescurtarea PNL. Culorile partidului şi ale semnului permanent, semnului electoral şi ale simbolului electoral sînt albastru şi galben. Prescurtarea PNL este denumirea abreviată a Partidului Naţional Liberal. Simbolul electoral al PNL se prezintă pentru buletinele de vot în alb/negru cu săgeata de culoare albă într-un pătrat cu fundal negru.
  3. Se înregistrează domnul Dumitru Nicoară în calitate de reprezentant cu drept de vot consultativ în cadrul Consiliului Electoral al Circumscripţiei Electorale municipale Chişinău nr. 1.
  4. Prezenta hotărâre intră în vigoare la data adoptării.