Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2018DeclaraţiiAlexandra Can

A depus actele pentru funcţia de Primar general al Chişinăului şi candidatul PNL, Alexandra Can

|versiune pentru tipar| Alexandra Can, 18 aprilie 2018

Astăzi, în jurul orei 15.00, la Consiliul Electoral al circumscripţiei electorale municipale Chişinău nr.1, a depus dosarul, pentru a fi înregistrată în calitate de candidat pentru funcţia de Primar general al Chişinăului din partea PNL, dna Alexandra Can, vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal.

Alexandra Can candidează în baza deciziei Biroului Permanent Central, decizie care a confirmat propunerea Delegaţiei Politice Naţionale a PNL din 18 martie.

PNL, primul partid statutar unionist din Republica Moldova pledează continuu pentru coagularea şi consolidarea forţelor eurounioniste, precum şi pentru coordonarea acţiunilor acestora, în scopul de a se contracara ofensiva forţelor revanşarde antieuropene şi antiromâneşti.

În acest scop, reprezentanţii PNL au iniţiat şi participat la numeroase discuţii — bilaterale şi multilaterale — pentru identificarea unui candidat comun la alegerile prezidenţiale din anul 2016, precum şi, în acest an, — pentru funcţia de Primar general al capitalei Chişinău.

Unele entităţi politice şi-au înaintat candidaţii înainte de a se încerca şi realiza o înţelegere comună privind un candidat comun, iar dialogul început, inclusiv la Forul organizat de Mişcarea civică europeană, deşi este necesar, nu a continuat. În aceste condiţii, PNL a decis, prin organismele sale colective, să propună chişinăuienilor candidatură înaintată de partid.

Alexandra Can este o persoană politică şi publică cunoscută şi apreciată. Este economist de profesie, directorul general al întreprinderii “Artima” S.A. A deţinut mai multe funcţii înalte în instituţii publice centrale şi locale, inclusiv funcţia de ministru. Deţine şi în prezent unele funcţii, inclusiv în asociaţii profesionale.

Pentru activitatea desfăşurată a fost menţionată cu înalte distincţii ale celor două state româneşti — Republica Moldova şi România.

pnl.md