Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2018DeclaraţiiAlexandra Can

Alexandra Can a fost înregistrată candidat pentru primăria Chişinău

|versiune pentru tipar| Alexandra Can, 23 aprilie 2018

Luni, la ora 17.00, a avut loc şedinţa organismului de resort, care a înregistrat-o pe Alexandra Can, vicepreşedinte al PNL, în calitate de candidat pentru funcţia de Primar al Chişinăului. Membrii PNL îi doresc succes şi propun — aşa cum au procedat mereu — un dialog forţelor democratice care şi-au înaintat candidaţii, pentru a nu admite revanşarea forţelor proruseşti la conducerea capitalei celui de-al doilea stat românesc şi pentru a pregăti un proiect comun în perspectiva alegerilor parlamentare.

Despre Alexandra Can

  1. Alexandra Can este o doamnă luptătoare pentru valorile naţionale, pentru obiectivul politic unionist.
  2. A fost mereu participantă la procesul politic luptând în tabăra democrată, reformatoare, liberală, proeuropeană şi proromânească.
  3. Şi-a asumat imperativul Reunirii cu România şi, ca unul dintre conducătorii PNL, îl promovează pe parcursul a 11 ani.
  4. A participat la campaniile electorale la care a fost prezent PNL, în 2009 candidând pe lista MAE pentru funcţia de premier.
  5. Este persoana care a promovat femeile şi tinerii, care i-a sprijinit şi cinstit pe reprezentanţii vârstei a treia.
  6. Are o bogată experienţă managerială şi administrativă, în calitate de funcţionar în structurile administraţiei locale şi centrale de stat, deţinând funcţia de ministru al industriei şi comerţului în Guvernul Sturza.
  7. Este o persoană neşantajabilă, integră, necoruptă şi incoruptibilă.
  8. Are un discurs clar, deschis, univoc, ferm şi convingător.
  9. Şi-a propus mereu serviciile, şi-a oferit expertiza de bun manager şi tinerilor veniţi intempestiv în unele funcţii, prea complexe pentru ei.
  10. Este o persoană cu multă disponibilitate pentru dialog, negocieri şi pentru identificarea unor soluţii bune sau chiar optime în situaţii dificile.
  11. Ca economist şi manager, a demonstrat că poate transforma o întreprindere industrială din falită în una de succes.
  12. În calitatea de candidat la funcţia de Primar general al Chişinăului, poate fi o verigă între tinerii care au condus cu dificultăţi oraşul şi tinerii care vor veni în a doua etapă a manifestării lor ca o nouă clasă politică.
  13. Are calităţi diplomatice, desfăşurând o intensă cooperare pe linia profesională şi asociativă.
  14. Are incontestabile calităţi de lider şi bun organizator.
  15. Spre deosebire de alţi candidaţi, Alexandra Can poate fi un este liant al societăţii, fiind respectată de reprezentanţi ai diferitelor etnii, care au încredere în asemenea personalitate.
  16. Alexandra Can are prieteni şi sprijinitori din rândul europarlamentarilor.
  17. Are foarte multe relaţii din partea unor buni profesionişti şi administratori din primul stat românesc.
  18. Pentru munca prestată de-a lungul activităţii sale administrative şi profesionale s-a învrednicit de înalte distincţii, inclusiv din partea Statului Român.

pnl.md