Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2018DeclaraţiiAlexandra Can

Declaraţia PNL privind rezultatele primului tur al alegerilor locale noi pentru Chişinău

|versiune pentru tipar| Alexandra Can, 21 mai 2018

Duminică, 20 mai, a avut loc primul tur al alegerilor pentru funcţia de Primar al Municipiului Chişinău. La scrutin a participat şi reprezentantul PNL, care, din păcate, a întrunit mai puţine voturi, deşi Alexandra Can este o persoană competentă, profesionistă, integră, de esenţă politică eurounionistă.

Cetăţenii au preferat, aşa cum au procedat în ultimele scrutine, să facă mai curând uz de votul util pentru persoanele cotate, prin diferite sondaje — mai obiective sau mai puţin obiective —, drept “candidaţi cu şansă”. Cu toate că, de fapt, această abordare a votanţilor s-a arătat greşită când constatăm nivelul de degradare politică şi social-economică, în care a ajuns al doilea stat românesc.

Rezultatul voturilor exprimate în primul tur au decis desfăşurarea turului al doilea, în care va participa un reprezentant al partidei europeniste şi un reprezentant al forţelor socialiste de stânga, orientate spre spaţiul eurasiatic şi contestând vectorul prooccidental al populaţiei majoritare româneşti de dincoace de Prut.

Partidul Naţional Liberal, care a optat mereu pentru coagularea forţelor eurounioniste, prin dialog şi convenirea asupra unor proiecte comune şi durabile, care a participat, în lunga sa existenţă de după destrămarea spaţiului sovietic, la diferite proiecte politice, îşi exprimă încrederea că votanţii din Municipiul Chişinău vor ieşi masiv la votare, cu mult mai mulţi decât în primul tur, conştientizând pericolul revanşei politice proruse la conducerea Chişinăului.

În acest sens, PNL îi îndeamnă nu doar pe cetăţenii care au votat pentru candidatul naţional-liberal, dar pe toţi locuitorii Municipiului Chişinău să iasă în turul doi şi să voteze pentru candidatul proeuropean Andrei Năstase, sperând că el va rămâne mereu şi ferm pe calea provestică în activitatea pe care o va desfăşura în funcţia de Primar General al capitalei celui de-al doilea stat românesc.

pnl.md