Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2018DeclaraţiiAndrei Năstase

Andrei Năstase şi-a început întâlnirile electorale în cadrul instituţiilor

|versiune pentru tipar| Andrei Năstase, 19 aprilie 2018

Andrei Năstase, candidatul unic al opoziţiei anti-oligarhice pentru funcţia de primar al Chişinăului, împreună cu echipa sa, în paralel cu întâlnirile din curţile blocurilor de locuit şi din suburbiile capitalei şi-au început întâlnirile electorale în cadrul instituţiilor şi organizaţiilor.

Andrei Năstase a avut o întâlnire fructuoasă cu studenţii şi cadrele didactice de la Universitatea Tehnică a Republicii Moldova, la care a fost însoţit de colegii săi Alexandru Machedon, remarcabil activist civic şi om de afaceri, vice-preşedinţii Platformei Demnitate şi Adevăr Liviu Vovc şi Inga Grigoriu, preşedintele Tinerilor DA Dinu Plîngău, Vlad Bolea, preşedinte al organizaţiei municipale a Partidului Acţiune şi Solidaritate.

În susţinerea candidatului unic al forţelor proeuropene anti-oligarhice au participat, de asemenea, Sergiu Cataranciuc, profesor universitar, doctor habilitat în ştiinţe exacte, Veronica Roşca, profesor universitar.

Întâlnirea a căpătat foarte repede un caracter interactiv, studenţii fiind interesaţi de programul electoral al lui Andrei Năstase, un program realizat în comun de specialişti din Platforma DA, PAS şi din societatea civilă.

În mod special, tinerii au fost interesaţi de intenţiile programatice privind educaţia. “Acest sector va deveni prioritar pentru administraţia municipală. Pentru a atinge obiectivele noastre vom avea o politică de alocare a investiţiilor capitale în funcţie de necesităţile obiective, excluzând factorul politic” — a spus Andrei Năstase. Tehnologiile moderne şi implementarea acestora în diverse domenii de administrare a oraşului, crearea parcurilor IT, precum şi alte subiecte tangente, au provocat curiozitatea şi interesul tinerilor dornici să cunoască cât mai multe despre modernizarea capitalei şi transformarea acesteia într-un Smart City, într-un Oraş Pilot Inteligent.

Andrei Năstase a dezvoltat ideile legate de modernizarea Chişinăului şi a specificat că acestea sunt legate intrinsec, de rând cu alte obiective reformatoare, de crearea multor locuri de muncă pentru tineri capabili, care nu vor mai fi nevoiţi să plece peste hotarele ţării pentru a-şi implementa performanţele profesionale, să-şi creeze bunăstarea dorită.

Cei circa 200 de tineri prezenţi la întâlnire au abordat multiple subiecte de la lipsa parcărilor, a pistelor pentru ciclişti, a trotuarelor calitative şi a spaţiilor verzi până la eficientizarea transportului public etc. Toate întrebările şi-au găsit răspunsurile în Programul elaborat de echipa lui Andrei Năstase “Chişinău — Capitala în care să vrei să trăieşti”.

Andrei Năstase a avut o întâlnire şi cu locatarii blocurilor de locuit situate pe bulevardul Negruzzi din sectorul centru al capitalei. Discuţiile s-au extins până târziu, oamenii arătând un vădit interes pentru soluţiile prezentate de echipa candidatului unic al opoziţiei anti-oligarhice. Lipsa unui loc de joacă pentru copii, sistemul de canalizare a apelor menajere sub orice nivel şi pericolul prezentat de copacii necurăţaţi, au fost doar câteva dintre subiectele abordate. Oamenii şi-au expus speranţa că împreună cu Andrei Năstase şi echipa sa, lucrurile vor putea fi redresate în cel mai eficient mod şi în timp optim.

Astăzi, Andrei Năstase şi echipa sa vor continua întâlnirile cu locuitorii Chişinăului şi ai localităţilor din suburbii, precum şi la instituţiile medicale municipale.

platformada.md