Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2018DeclaraţiiAndrei Năstase

Andrei Năstase s-a întâlnit cu cadrele medicale de la spitalul clinic municipal “Sf. Arhanghel Mihail”

|versiune pentru tipar| Andrei Năstase, 20 aprilie 2018

Andrei Năstase, candidatul unic al forţelor anti-oligarhice pentru funcţia de primar al Chişinăului, s-a întâlnit cu cadrele medicale de la spitalul clinic municipal “Sf. Arhanghel Mihail”.

“În ceea ce priveşte sistemul municipal de sănătate, vom avea o politică de susţinere a instituţiilor municipale de profil în vederea asigurării unui acces echitabil şi calitativ al populaţiei la serviciile de sănătate” — a spus Andrei Năstase, specificând mai multe compartimente din “Programul municipal de Medicină Accesibilă de Calitate”, elaborat de specialişti în domeniul sănătăţii publice din echipa sa. “Renovarea instituţiilor medico-sanitare şi modernizarea bazei tehnico-materiale printr-o dotare modernă, performantă, corespunzătoare responsabilităţilor instituţiei este un obiectiv foarte important pentru noi” — a menţionat Andrei Năstase.

Pe parcursul întâlnirii, răspunzând şi la întrebările adresate, el a vorbit despre intenţia argumentată de a atrage investiţii prioritare în mai multe spitale municipale, care trebuie să atingă un profil de excelenţă în perioada imediat apropiată pentru a asigura accesibilitate sporită şi o calitate a serviciilor medicale pe potriva aşteptării chişinăuienilor. “Ştiu că în ultimii ani spitalul clinic municipal «Sf. Arhanghel Mihail» s-a bucurat de investiţii considerabile. Şi e corect aşa, căci instituţia dvs are o menire socială majoră. A fost renovat blocul chirurgical şi, în premieră pentru medicina municipală, a fost pus în funcţiune un sistem de aprovizionare cu apă caldă menajeră prin tehnologii moderne de alimentare cu energie alternativă. Acum e în reparaţie şi centrul de reabilitare şi nu înţeleg de ce acest proces a fost tergiversat de fosta conducere a instituţiei dvs. Iniţiativele bune trebuie să aibă continuitate. Vom avea grijă ca nici unul din procesele investiţionale pozitive să nu fie periclitat. Dimpotrivă, le vom continua, dezvoltându-le” — a spus Andrei Năstase. “Este cert şi absolut obligatoriu ca centrul de reabilitare să fie dat în exploatare în anul curent, iar secţiile neurologie şi terapie să fie reparate cât mai repede posibil” — a mai menţionat Andrei Năstase.

Candidatul unic al forţelor anti-oligarhice a mai abordat şi alte subiecte de interes, precum necesitatea colaborării strânse cu mediul universitar, academic în realizarea unor paşi serioşi în reformarea sistemului de sănătate municipal, care trebuie să devină un model pentru toată ţara, precum şi necesitatea evaluării obiective a fondului de paturi spitaliceşti pentru a găsi soluţii de optimizare a serviciilor medicale, astfel încât acestea să fie cât mai accesibile pentru cetăţeni. De asemenea, Andrei Năstase s-a referit şi la situaţia medicilor de familie, care trebuie susţinuţi cel puţin cu transport gratuit, atunci când se deplasează la domiciliul pacientului.

Andrei Năstase a mai avut o întâlnire cu locatarii blocurilor de pe strada Cuza Vodă din sectorul Botanica, pe parcursul căreia participanţii la întâlnire i-au adresat mai multe întrebări, abordând problema transportului public, lipsa unui teren modern de joacă pentru copii, starea deplorabilă a staţiilor, lipsa iluminatului public etc. “Toate problemele cu care se confruntă cetăţenii de ani de zile, pot fi soluţionate şi aceste soluţii se regăsesc în programul nostru «Chişinău — capitala în care să vrei să trăieşti»” — a spus Andrei Năstase, dezvoltând ideile pentru fiecare domeniu în parte.

Întâlnirile lui Andrei Năstase, candidatul unic al forţelor anti-oligarhice pentru funcţia de primar al capitalei, cu cetăţenii, fie în cadrul instituţiilor, fie în preajma blocurilor de locuit, vor continua şi în zilele următoare.

platformada.md