Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2018DeclaraţiiAndrei Năstase

Andrei Năstase a avut o întâlnire cu studenţii şi cadrele profesorale de la Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport

|versiune pentru tipar| Andrei Năstase, 4 mai 2018

Andrei Năstase, candidatul unic al opoziţiei anti-oligarhice, a avut o întâlnire cu studenţii şi cadrele profesorale de la Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport. “Chiar dacă gestionarea sistemului superior de învăţământ nu ţine direct de atribuţiile primăriei, programul nostru electoral prevede propuneri care vizează şi interesele studenţilor” — a spus Andrei Năstase, menţionând şi un alt element important al viitoarei politici administrative. “Vor fi create condiţii optime pentru practicarea sportului. Vom avea în vedere şi construcţia complexelor sportive şi de agrement din capitală, care vor face parte dintr-un program municipal de promovare a modului de viaţă sănătos” — a mai spus Andrei Năstase.

Una dintre problemele majore identificate la instituţia respectivă de învăţământ superior este lipsa unui stadion sportiv, ceea ce prejudiciază enorm procesul de studii al tinerilor. Motivul invocat ţine de o ţeavă de apă care aparţine serviciului Apă-Canal şi trece prin mijlocul terenului. “Soluţia de a strămuta ţeava este costisitoare, e adevărat. 3 mln de lei nu e sumă mica, dar eu sunt sigur că dacă nu s-ar fura atât de mult prin diverse scheme frauduloase, dacă ar fi desfiinţată mafia imobiliară din Chişinău, dacă gestionarea administrativă ar fi eficientă, în interesul oamenilor, aceşti bani sau o altă soluţie potrivită s-ar fi găsit” — a spus Andrei Năstase.

Participanţii la întâlnire au invocat mai multe probleme care îşi aşteaptă soluţionarea de ani buni, printre care şi starea inacceptabilă a scurgerii pluviale la drumul de acces spre Universitate. Pe timp de ploaie strada este practic inundată, iar lipsa unui trotuar practicabil face ca pietonii sa fie nevoiţi să meargă prin “mlaştină”. “Ceea ce întreprinde primăria în fiecare an pentru a «soluţiona» problema este o totală lipsă de spirit gospodăresc, dacă nu o elementară spălare de bani. Căci altfel cum s-ar putea numi reparaţiile anuale ale drumului, efectul cărora este anihilat mereu din cauza lipsei unui canal de scurgere?” — a opinat Andrei Năstase.

În cadrul întâlnirii discuţia a fost interactivă şi dinamică, abordându-se mai multe aspecte ale vieţii urbane, inclusiv şi vizând infrastructura destinată oamenilor, în mare măsură studenţi ai USEFS, care doresc să adopte mijloace de transport sănătoase şi ecologice, de exemplu biciclete. “Din prima lună de mandat voi dispune dotarea tuturor instituţiilor subordonate Primăriei cu suporturi/stative necesare parcării bicicletelor” — a spus Andrei Năstase, menţionând că va susţine dezvoltarea infrastructurii dedicate cicliştilor prin proiectarea ei integrată, incluzând pistele respective în toate proiectele de reabilitare a drumurilor.

“Crearea unui centru de reabilitare cu contribuţia studenţilor de la facultatea de kinetoterapie în baza fostei maternităţi, unde aţi putea practica şi prelua experienţa profesioniştilor, este unul din obiectivele care cred că v-ar interesa în mod special”- a spus Andrei Năstase, adresându-se audienţei, specificând că astfel instituţia ar avea propria policlinică, iar cetăţenii ar putea beneficia de servicii de reabilitare fizică ieftine.

Întâlnirile lui Andrei Năstase cu studenţii şi cadrele profesorale vor continua şi pe parcursul următoarelor săptămâni.

platformada.md