Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2018DeclaraţiiAndrei Năstase

Andrei Năstase la oamenii din suburbii

|versiune pentru tipar| Andrei Năstase, 7 mai 2018

Pe parcursul ultimelor zile Andrei Năstase, candidatul unic al forţelor anti-oligarhice, a avut mai multe întâlniri cu locuitorii municipiului Chişinău, în cadrul instituţiilor, în curţile blocurilor de locuit, dar şi în suburbiile Capitalei.

Astfel, Andrei Năstase a continuat să discute cu oamenii despre problemele lor, dar şi despre soluţiile propuse de echipa sa. Întâlnirile au avut loc la Sângera, Codru, Bulboaca, Grătieşti. “Am locuit mult timp într-o suburbie a capitalei şi cunosc pe pielea proprie problemele de aici, nerezolvate ani şi ani de zile. Îmi doresc ca suburbiile Chişinăului, care sunt centura de aur şi de rezistenţă a noastră, să fie nişte spaţii prietenoase pentru locuitorii lor, cu cartiere bine amenajate după planuri urbanistice elaborate de o manieră participativă pe măsura nevoii locuitorilor, cu drumuri reparate calitativ, cu spaţii verzi, terenuri de joacă pentru copii, cu centre comunitare şi sportive în care odihna activă şi sportul să se îmbine armonios, grădiniţe şi şcoli în care toţi — şi copiii şi cadrele educaţionale — să vină cu drag” — a spus Andrei Năstase în cadrul întâlnirilor sale.

Viitorul Primar General al municipiului Chişinău a mai spus că dezvoltarea integrată a suburbiilor este o prioritate pentru echipa sa, iar asta înseamnă că obiectivele majore includ toate aspectele unui trai confortabil pentru oameni. “Modernizarea infrastructurii, suplimentarea transportului public în special pentru suburbii, iluminatul public inteligent, amenajarea curţilor, reabilitarea drumurilor, a reţelelor de canalizare şi apă de calitate este stringent necesară nu doar pentru oraş, ci şi pentru fiecare suburbie în parte. Problemele de acest tip sunt generale şi a venit timpul când ele vor fi soluţionate în beneficiul comunităţilor. Fără mită, fără tergiversări extenuante, fără condiţionări de tipul susţinerii unui partid anume” — a mai spus Andrei Năstase, specificând că odată ce corupţia va fi eliminată din primăria Chişinău, se vor găsi şi resurse locale şi externe pentru investiţii direcţionate în toate suburbiile Capitalei.

Duminică, sub patronajul lui Andrei Năstase, a avut loc şi un campionat de fotbal, care s-a desfăşurat în susţinerea tineretului sportiv, a dezvoltării urbane, a creşterii numărului de terenuri de sport, de joacă pentru copii şi a spaţiilor verzi. La campionat au participat echipe din suburbiile Chişinăului (Grătieşti, Cojuşna şi Budeşti), dar şi ale Platformei DA, PAS şi PLDM. Competiţia a fost câştigată de echipa de fotbal din Grătieşti.

Aşa cum s-a mai întâmplat şi altă dată, când în timpul sau imediat după întâlnirile lui Andrei Năstase cu oamenii, problemele nerezolvate de ani de zile în pofida zecilor de demersuri, începeau, brusc, să-şi găsească soluţiile, se pare că şi problema transportului din Sângera va fi eliminată. Ca şi în cazul buturugii care a deteriorat grav asfaltul trotuarului dintr-o curte din strada Ştefan cel Mare, dispărute chiar a doua zi după întâlnirea locatarilor cu Andrei Năstase, exact în timpul discuţiei cu oamenii din Sângera, care semnalau lipsa acută a transportului public spre şi din oraş, autorităţile au pus în vitrină trei troleibuze fără fir “răsărite” ca prin minune într-un exerciţiu de testare. “Încă nu sunteţi primar, dar problemele au şi început să se rezolve. D-apoi ce va fi după ce veţi veni în fruntea Chişinăului!” — au reacţionat locuitorii din Sângera la vederea troleibuzelor.

platformada.md